68 OBP toparlanabilir mi?

Dxiaoq

Hectopat
Arkadaşlar geçen sene çok haylaz bir öğrenciydim, dersleri hiç dinlemedim ve sınav notlarım düşük geldi. Bu sene 10. sınıf oldum ve sıralama yapmak için iyi bir OBP'ye sahip olunması gerektiğini gördüm, toparlanabilir mi?

Toplanır ama biraz istikrarlı olman lazım. Birde lisede çoğu konu eski konularla bağlanıyor. Onları da toparlaman lazım.

özel okula gitmiyorsan obp senin gibi herkesin problemi unutmaman gereken şey obpyi kirabilmenin tek yolu başarıdan geçer iyi sıralama yaparsan daha az geri atar hem daha düzeltme şansın var 70-80 yapmaya çalış önünde ki senelerde

Daha 1 okul dönemi zamanın var ama diyelim sayısal seçtin. Sayısal seçersen fen derslerinide toplaman gerekecek. Biyoloji üzerinde durduğun için söylemiştim. Ama eğer EA veya sözel seçersen fen derslerinin sadece tyt kısmından sorumlu olacaksın. Bu da 11. ve 12. sınıfta fen derslerinden çok fazla yüke sahip olmayacağın anlamına gelir yani sonlara doğru da toplayabilirsin. Ama iyi bir obp istiyorsan şuanda fen derslerine biraz asılman gerekecek.

Sana şahsi bir fikir daha söyleyeceğim. Ben obp sayesinde çok fazla sıralama ilerletebilen görmedim. Çok fazla sıralaması düşende görmedim ki bu bende de böyle oldu. Asıl mesele seçtiğin alanda sınav esnasında başarılı olabilmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı