6800 XT vs 3070 Ti

Nvidia çok pahalı. 1050 ti lar bile ateş pahası. RX öneririm. aşırı ısınmaz ve güç tüketimi daha az
Dediklerinize katılıyorum fakat 6800 XT 10W daha fazla güç harcıyor. Konuya gelecek olursak ben 6800 XT tercih ederdim.
 
İnsanlar amd markasına geçmişteki wattman hataları yüzünden güvenmiyorlar. Ben 6900xt'yi aldığımda fiyatı 3070 ile aynıydı. 4k 144hz monitörümle kullanıyorum, 3070 yakınından bile geçemez fakat o gün gene de 3070'i seçecek insanlar olacağından eminim.
Hatalar şuan devam ediyor mu, sürprizi çok sanırım AMD'nin.
 
Hatalar şuan devam ediyor mu, sürprizi çok sanırım AMD'nin.
6700 XT kullanıyorum, alalı çok olmadı ama herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Sadece WHQL kurmaya dikkat etmek lazım, hatadan dolayı değil de, bir şeyi düzeltip diğer tarafı bozuyorlar.
 
Hatalar şu an devam ediyor mu, sürprizi çok sanırım AMD'nin.

RX6000'lerde çözdük diyorlar çözmüşlerdir de ama 460 kullanan bir arkadaşım vardı yılın belli zamanları gelince AMD'nin getirdiği driver güncellemeleri soruna yol açıyordu oyun oynarken driver falan çöküyordu bir süre kendisi de alışmış zaten bu çökmelere normal gözüyle bakıyordu. :D
 
Bizim insanımızda ön yargı, bilmeden konuşma, deneme yanılma yapamama çünkü ekonomi sorunundan dolayı gibi problemler var NVIDIA hayranıykem hatta wp bile NVIDIA varken AMD'ye şans verdim ve memnunum geçmişte olan hatalar ölene kadar yapışır ya iyi yanlarını gören yok bence kendini gayet de güzel geliştiriyor her zaman bütçe dostu bana kalırsa işlemciside kartıda. Hiç sorunsuz gayet memnunum 2 senedir 3 farklı AMD modelinden evet aynı fiyatta olsalar belki yinr NVIDIA yönelirim hatta belki değil kesin yönelirim ama bu piyasada AMD şansı herkes tarafından hak ediyor ve eski sorunları 6xxx serisinde yok ya da yok denebilecek kadar az. Yorumlara bakıp ön yargılı olmayın 10 kişi konu açıyor okuyan 300 kişi kendi kullanmış gibi yorum yapıyor insanımız biliyormuş gibi yapmayı kendini önemli sanmayı seviyor.
 
Çünkü Nvidia yazılım stabilitesi çok daha iyi. RX 400/500 serisi kartlarda boğaz yarası gibi Wattman hatalarıyla karşılaşıyoruz. RX 5000/6000 serisi kartlarda bu sorun yok lakin ileride bu tarz hataların çıkmaması da pek muhtemel görünmüyor.
 
Ben NVIDIA'cıyım ama AMD'nin en iyi kartını 20 bin liraya alabiliyorsunuz. Kesinlikle AMD tercihim olurdu DLSS falan hikaye. Ne Fortnite'de ne RDR2'de ne Cyberpunk'ta DLSS'in hiçbir işe yaradığını görmedim aksine görüntüyü çamur gibi yapıp beni oyundan soğuttu(kalite modunda olmasına rağmen).
 
Çünkü NVIDIA yazılım stabilitesi çok daha iyi. RX 400/500 serisi kartlarda boğaz yarası gibi WattMan hatalarıyla karşılaşıyoruz. RX 5000/6000 serisi kartlarda bu sorun yok lakin ileride bu tarz hataların çıkmaması da pek muhtemel görünmüyor.

Peki aradaki fiyat farkı bu riske girmeye değer mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı