6800 XT vs RTX 3080

nuwwanda

Kilopat
Daha fazla  
Selam monitörüm gerçek G-Sync teknolojisine sahip bir zamanların efsane monitörü PG279Q. 1440p ve 165Hz. Şu an ekran kartı olarak AMD 6600 XT mevcut elimde ve güncel oyunlarda kartın performansı 2K high-Ultra ayarlarda artık 60 FPS altına düşmeye başladı. 6600XT'yi satıp 3080 mi alsam yoksa 6800 XT mi alsam çok kararsızım. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Monitörümde bulunan G-Sync teknolojisinin gerçekten bir yararı var mı? NVIDIA mı almalıyım? 6600 XT'den önce 1080 Ti kullanıyordum G-Sync'yi açtığımda sanki hiç fark yok gibi geliyordu. Siz değerli forum arkadaşlarımdan bu konuda yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Duruma biraz da FSR ve DLSS olarak bakmak, ve bu teknolojilerin artık oyunun bir parçası olduğunu kabul etmek gerek. Bunu da göz önünde bulundurmak zorunluluk gibi geliyor bana en azından da diyebilirim tabii. Bu teknolojiler kartların ömrünü ve uzun vadede kullanım verimliliğini arttıran şeyler ikisinin rekabet durumunu net bilemem ama en belirleyici etken en üst performans bandının üzerinde bu ikisi de olabilir.

Yerinizde olsam acele etmem yeni gelecek kartlara yoğunlaşırım. Az kaldı. :)
Ah hocam, o zamana kadar kur ne olacak, NVIDIA yeni kartları kol gibi fiyatlarla mı satacak, belirsiz. Yeni mimari diye fiyat arttırması hiç şaşırtıcı değil, ha Ampere kartlar, Turing kartlara göre daha ucuzdu ama bu sefer ne olur bilemiyorum.

Ah hocam, o zamana kadar kur ne olacak, NVIDIA yeni kartları kol gibi fiyatlarla mı satacak, belirsiz. Yeni mimari diye fiyat arttırması hiç şaşırtıcı değil, ha Ampere kartlar, Turing kartlara göre daha ucuzdu ama bu sefer ne olur bilemiyorum.

Haklısınız üstadım. Bilinmezin içindeyiz ama ülkemiz için bu durum sizin dediğiniz gibi biliniyor.

Yine de 2 3 bin lira fazla gelirlerse güncel ve daha teknolojik mimariye geçmek daha iyi olabilir. En kötü şuanki 3080 lere 3080Ti lara geçilebilir. Daha çok ucuzlayacak deniliyor.

Ama bunlar ön görü... Yeni kartlar çıkmadan tahminin ötesine gidemeyiz. 🙏🏼

Yine de 2 3 bin lira fazla gelirlerse güncel ve daha teknolojik mimariye geçmek daha iyi olabilir. En kötü şuanki 3080 lere 3080Ti lara geçilebilir. Daha çok ucuzlayacak deniliyor.
Elbette üstadım, bütçe olursa ve ihtiyaç dahilindeyse en mantıklısı. Transistörlerin küçülme oranı azaldığı için (eskiden 28 nm'den direk 14 nm'ye geçiş gibi, şimdiki 7 nm'den 5 nm'ye 🙂) güç tüketimi de gidiyor, şahsen enerji verimliliğini çok önemsediğim için bu kartlar dizüstülerde nasıl olacak bakalım. Bi' M1 çip gibi enerji verimliliği olamadı Windows ekosisteminde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı