6800 XT'de anlık GPU kulllanımı düşüyor

İbrahimKzy42

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir süredir oyunlarda GPU kullanımım sürekli düşüp yükseliyor bu oran %40-90 arasında gidip geliyor bazen de anlık olarak %9-10-15'e kadar düşüyor ve 2 -3 saniye sürüyor FPS 140-150'den bir anda 20-30'a düşüyor oyun oynanmaz hale geliyor. Dikkat ettiğim kadarıyla mouse ani hareket ettirdiğimde yani oyunda etrafa hızlı bir şekilde baktığımda veya fightlarda ani hareketlerde oluyor sebebi nedir her şeyim güncel ama bir çözüm bulamadım.
Sistemim,

Intel Core i5-13400F
ASUS TUF 6800 XT.
32 GB RAM 3200 4 slot.
1 TB Kingston Renegade 7300/6000 NVMe SSD.
27" 2K monitör.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    70,6 KB · Görüntüleme: 20
  • 2.png
    2.png
    78,8 KB · Görüntüleme: 20
  • 3.png
    3.png
    65,3 KB · Görüntüleme: 19
  • 4.png
    4.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 20
DDU ile ekran kartı sürücülerini silip yeniden kurmayı denedin mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mouse modelin nedir?

DDU yu daha önce hiç kullanmadım. Amd nin sitesinden bir önceki sürümün setup ını indirip kursam bir sıkıntı olurmu? DDU yu kullanmak zorunda mıyım ?

Kullandığım mause Steelseries rival 3 kablolu

DDU yu daha önce hiç kullanmadım. Amd nin sitesinden bir önceki sürümün setup ını indirip kursam bir sıkıntı olurmu? DDU yu kullanmak zorunda mıyım ?

Kullandığım mause Steelseries rival 3 kablolu
Mevcut sürücüyü silmeden yeni sürücü yüklerseniz problem çözülmeyebilir. En sağlıklısı önce mevcut sürücüyü DDU ile silip sonra yeni sürücüyü yüklemek olacaktır. DDU gözünüzü korkutmasın cihazı seçin kısmından "Ekran Kartı", marka kısmından "AMD" seçip "Temizledikten sonra yeniden başlat" tuşuna basmanız gerek sadece.

Mevcut sürücüyü silmeden yeni sürücü yüklerseniz problem çözülmeyebilir. En sağlıklısı önce mevcut sürücüyü DDU ile silip sonra yeni sürücüyü yüklemek olacaktır. DDU gözünüzü korkutmasın cihazı seçin kısmından "ekran kartı", marka kısmından "AMD" seçip "temizledikten sonra yeniden başlat" tuşuna basmanız gerek sadece.

Tamamdır teşekkür ederim akşam deneyim dönüş yapacağım ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.

Mevcut sürücüyü silmeden yeni sürücü yüklerseniz problem çözülmeyebilir. En sağlıklısı önce mevcut sürücüyü DDU ile silip sonra yeni sürücüyü yüklemek olacaktır. DDU gözünüzü korkutmasın cihazı seçin kısmından "ekran kartı", marka kısmından "AMD" seçip "temizledikten sonra yeniden başlat" tuşuna basmanız gerek sadece.

Hala aynı sorun devam ediyor maalesef.

Son düzenleme:
Tüm oyunlarda oluyor mu bu? Hangi oyunlarda oluyor?

Biraz geç gördüm kusura bakmayın sorunuza gelince 2 tane oynadığım oyun var hell let lose ve Delta Force ikisinde de bu durumu yaşıyorum.

Aradığım çözümlere gelirsem DDU kullanarak birçok eski sürümleri denedim düzelme olmadı Smart Access bar ı BIOS üzerinden kapattım bunu yapmam tamamen düzeltmedi ama %75-80 arasında daha stabil çalışmaya başladı ve 2K yerine 1080P'ye düşürdüğümde grafikleri ekran kartı kullanımınde herhangi bir değişiklik olmasa da droplar ve ani takılmalar olmuyor.

Şüphelendiğim şeyler işlemcim 2K 27" monitöre yetersiz geliyor olabilir.
DDR4 3200 RAM'larım yetersiz geliyor olabilir.
Anakartım kullandığım NVMe SSD'yi desteklemiyor ve SSD de bir sıkıntı olabilir.
Birkaç gün sonra PC'ye format atacağım ve sistemi farklı bir SSD'ye kurmayı deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı