6800XT FurMark stress testi sonucu nasıl?

Yasers

Hectopat
Katılım
26 Mart 2021
Mesajlar
28
Yer
cehennet
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenme mücadelecisi
Selam sistemimdeki FPS düşmesi sorunun anakart kaynaklı olduğunu düşünen birkaç kişi oldu. Sorunun bir çeşit darboğaz olduğunu söylüyorlar. Fakat ben 2. el olarak satın aldığım ekran kartına güvenmediğim için sorunun ekran kartından kaynaklı olabileceği ihtimalini de değerlendirmek istedim. Yaklaşık 10 dakikalık FurMark testini OSD ile izledim ben kayda değer bir sorun göremedim sonuçları görsel olarak ekliyorum. Fakat bu konuda çok bilgili olmadığım için sizlere de danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi sosyaller :)
Donanım bilgisi:
MSI B450M-A Pro Max.
AMD Ryzen 5 5600X.
Sapphire Pulse RX 6800XT.
Patriot Viper Steel 3600MHz CL18 2x16 32 GB DDR4 RAM.
Samsung 970 EVO Plus 1TB NVMe SSD.
500GB 5400RPM HDD.

msi osd.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın çalışmasını sağlayan BIOS, bu kartta 2 tane var, Dual BIOS, genelde biri sessiz biri performans olur, anahtarla geçiş yapabiliyorsunuz.

Anahtar en sağdaysa zaten performans mod da oluyor, değiştirmenize gerek yok, ben sessiz tarafdaysa performansa alıp denemeniz için önermiştim.
Peki hocam bahsettiğiniz gpu frekansı düşüklüğünün sebebi ne olabilir? büyük bir sorunmudur bu? Benim yaşadığım problem 2. Monitöre veyahut harici bir kayanağa yayın verdiğimde yaşadığım fps drop.
Bir kaç arkadaş yük altında anakartın işlemciyi yeteri kadar besleyemediğini söyledi işlemci ekran kartına yetişemiyormuş. Ne kadar doğrudur acaba?
 
İşlemci, düşük ayarlarda ufak bir darboğaza sebep olabilir, ama FPS düşmesi yaracak bir işlemci değil gayet güçlü.

Kartın frekansına oyun içerisinde bakmak lazım, siz bu karttan önce ne kullanıyordunuz?

Anakartın işlemciyi besleyememesi söz konusu değil.
6600xt vardı hocam sorunsuz kullanıyordum. Yüksek olmasada stabil fps alıyordum. Bu arada msi b550 a pro anakart sipariş ettim sorun anakartta değilse iptal edeyim siparişi
 
Anlık bir düşüş değil hocam örnek veriyoruum discortta yayın açmak istedim yayını açtığım an stabil bir düşüş oluyor %40 civarında fps kaybı yaşıyorum

Afterburner ile oyun içinde tüm değerleri açıp, FPS düşüşü esnasında ne olduğuna bir bakmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı