6800XT vs 3070 Ti sistem

Çok basit bir aramayla internette de bulabilirsiniz. Hogwarts Legacy bunlardan en meşhur olanı. Mesele 16GB VRAM'in tamamını kullanmak değil. İhtiyaç olması durumunda sağlanabilir olması. Unreal Engine yeni motorunun da yüksek VRAM ihtiyacı olacağı öngörüleri ve söylentileri internet camiasında pek yaygın.
Bahsi geçen VRAM gereksinimleri 1080P için ise komik, AMD kartlarda dahi bu kadar VRAM kullanımı gözlemlemedim.
3080 RE4 R 4K max da 10 GB VRAM kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende 3070 Ti var ve 1080p de VRAM açısından bir sıkıntı yaşamadım kartımdan gayet memnunum fakat ileri odaklı olması için RX6800 düşünebilirsiniz ama RTX DLSS falan istiyorsanız o ayrı tabii.

Bende 3070 Ti var ve 1080p de VRAM açısından bir sıkıntı yaşamadım kartımdan gayet memnunum fakat ileri odaklı olması için RX6800 düşünebilirsiniz ama RTX DLSS falan istiyorsanız o ayrı tabii.

6800 XT genel olarak üstün bir kart lakin 8 GB'ın 1080P ömrü beklenenden daha uzun.

4-6 GB'lık kartlar bile her oyunu sıkıntısız oynatmaya devam ediyor. VRAM'den sebep 3-5 FPS'i evde bırakırsın ama kas gücün yeterliyse bitmiştir.

Ne 3060'ın 6600 XT'yi ne de 590'ın 1660'ı geçebildiğini gördüm oyunlarda.

6800 XT genel olarak üstün bir kart lakin 8 GB'ın 1080p ömrü beklenenden daha uzun.

4-6 GB'lık kartlar bile her oyunu sıkıntısız oynatmaya devam ediyor. VRAM'den sebep 3-5 FPS'i evde bırakırsın ama kas gücün yeterliyse bitmiştir.

Ne 3060'ın 6600 XT'yi ne de 590'ın 1660'ı geçebildiğini gördüm oyunlarda.

Tabii ki de hocam dediğiniz doğru lakin alıcı 2K gibi bir çözünürlükte AAA oynamak istiyor ise o zaman 6800 seçimi bence daha doğru olur. Ben kartımdan pişman değilim ama bana çok söylüyorlar keşke AMD alsaydın diye.

Tabii ki de hocam dediğiniz doğru lakin alıcı 2K gibi bir çözünürlükte AAA oynamak istiyor ise o zaman 6800 seçimi bence daha doğru olur. Ben kartımdan pişman değilim ama bana çok söylüyorlar keşke AMD alsaydın diye.

Boşver öyle büyük bir kaybın yok. Benim RTX 3000 serisinde en sevmediğim olaylar güç tüketiminin rezalet olması ve teknolojik olarak ortaya doğru düzgün bir şey koyamaması oldu. RTX 2000'in karbon kopyası, fazlası değil.

Ama RTX 4000 ve RX 7000'in potansiyel geleceğine baktığımızda Frame Generation ve ciddi bir RT performansı artışı öne çıkıyor. 3070'in VRAM'i 2K için evet düşük ama 6800 serisi de yerlere göklere sığdırılamayacak kartlar değiller.

Teknolojik yoksunluklar bu kartların hepsini ileride kötü vuracak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı