6900 XT için anakart değiştirilmeli mi?

Iceeix

Femtopat
Daha fazla  
Geçen gün bir çılgınlık yaptım İncehesap Gaming gecesinden RX 6900 XT aldım.
GA-AB350M-DS3h V2 (rev. 1.1) ana kartım bu, değiştirmem gerekiyor mu?

Anakarttan yana bir sorun olmaz. İşlemciye bakmak lazım. Eğer BIOS güncelleyip daha yeni ve üstün bir AM4 işlemci takmadıysanız çok ciddi bir darboğaz olacağını söyleyebiliriz. Eğer 2K veya 4K çözünürlükte bir ekran kullanacaksanız bu darboğaz oranı azalıp kaybolabilir.

Smart Access Memory'den yararlanamayacaksin bu da yaklasik %10'luk bir performans düşüşü anlamina geliyor. Yani kısacası darboğaz+ %10 performans düşüşü.

R5 2600 var %15 civarı bir darboğaz mevcut olacak gibi onu da çözünürlük arttırarak çözmeyi düşünüyorum yoksa çok pahalıya patlayacak her şey. PCle 4.0'ın tam olarak katkısı nedir aydınlatır mısınız?

R5 2600 var %15 civarı bir darboğaz mevcut olacak gibi onu da çözünürlük arttırarak çözmeyi düşünüyorum yoksa çok pahalıya patlayacak her şey. PCle 4.0'ın tam olarak katkısı nedir aydınlatır mısınız?
Eğer 1080p ekran varsa piyasadaki pek çok oyunda R5 2600 işlemcisi %15'in çok çok üzerinde darboğaz yapar. Hatta halefinin halefi olan 5600/5600X bile o oranda yapabilir. İleride başka bir upgrade olacaksa (işlemci/monitör) sorun değil. Nasıl olsa zararı dokunmaz.

Eğer 1080p ekran varsa piyasadaki pek çok oyunda R5 2600 işlemcisi %15'in çok çok üzerinde darboğaz yapar. Hatta halefinin halefi olan 5600/5600X bile o oranda yapabilir. İleride başka bir upgrade olacaksa (işlemci/monitör) sorun değil. Nasıl olsa zararı dokunmaz.
Biraz araştırdım da bu amd çözünürlük teknolojisi ile bayağı azaltılıyormuş darboğaz. Monit ve psu değiştircem mecburen

Technopat Haberler

Geri
Yukarı