Çözüldü 6900XT sistemde Windows 10 kapanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba.
Windows 10 Pro kullanıyorum. Format attıktan sonra sistemim 2-3 gün sonra kapanmamaya başladı. Bilgisayarı kapat seçeneğini seçiyorum fakat yeniden başlıyor Windows. Forumda bazı çözüm yollarını denedim fakat yine de sonuç alamadım. Önceki anakartım ve işlemcim ile de aynı sorunu yaşamışlığım var.
Windows ve sürücüler güncel şu an.

AMD 5800X.
AMD 6900XT.
MSI MPG B550 Gaming Plus.
8x2GB DDR4 bellek.

Çözüm
Sorunu size benzer bi soruna benziyor.Oda bir kaç kez format atmış bi deneyin.
Sorunu çözen arkadaş yeni bir donanımdan kaynaklı olduğunu söylemiş. Benim en yeni donanımım anakart. Fakat önceki anakart ile de aynı sorunu yaşıyordum. Ondan öncede Nisan ayında XFX 6900XT kullanmaya başladım. Onu söküp deneyebileceğim farklı bir grafik kartım da yok.

Düzeltme: Ayrıca format attıktan sonra bir sorun olmuyor. 2-3 gün sonra sorun baş gösteriyor.
Sorunu kendi çabamla çözdüm. En azından şimdilik.
*Sıvı soğutma kablolarını söküp tekrardan taktım.
*Bağlı olan SataHDD'leri söktüm. Şu an sadece M2 SSD bağlı.
*Media Creation Tool ile temiz kurulum yaptım.
*Yazılımsal olabilir diye her sürücüyü tek tek kurup, bilgisayarı kapatmayı denedim. Sorun yaşamadım.
Aklıma gelen sorunlar ise şunlar:
-PSU eskiden ses çıkartmazdı. Bir kaç aydır coil whine sesi alıyorum boştayken bile.
-Sıvı soğutma Corsair H150i Pro XT yazılımsal olarak sıkıntılı. Fanlar genelde sessizde dönüyor. Kabloları söküp takınca o sorun da ortadan kalktı. Bundan kaynaklı kısa devre yapıyor olabilir diye düşündüm. Ayrıca USB portuna pompa bağlanıyor. Portu değiştim.
-SataHDD kasaya değdiği için şase yapıyor olabilir. Metal yüzeye temas ediyordu.
-Windows 10 temiz kurulumu yaptığım için de düzelmiş olabilir.
Kısacası sorunumu kendi kendime deneyerek çözüm. 10 gündür sorun yok.
Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri sayfasına geliyoruz. Sonra soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıklıyoruz. Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırakıyoruz.Kaydet dedikten sonra deneyip cevap yazarsanız sevinirim.

Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç seçenekleri sayfasına geliyoruz. Sonra soldan Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin'e tıklıyoruz. Üstte Şu Anda Kullanılmayan Ayarları Değiştir'e tıklıyoruz ve altta Kapatma Ayarları başlığı altında Hızlı Başlatmayı Aç tikini boş bırakıyoruz.Kaydet dedikten sonra deneyip cevap yazarsanız sevinirim.
Maalesef işe yaramıyor. Format attıktan 2-3 gün sonra yaşıyorum bu durumu ve geçmiyor.

Maalesef işe yaramıyor. Format attıktan 2-3 gün sonra yaşıyorum bu durumu ve geçmiyor.

Sorunu çözen arkadaş yeni bir donanımdan kaynaklı olduğunu söylemiş. Benim en yeni donanımım anakart. Fakat önceki anakart ile de aynı sorunu yaşıyordum. Ondan öncede Nisan ayında XFX 6900XT kullanmaya başladım. Onu söküp deneyebileceğim farklı bir grafik kartım da yok.

Düzeltme: Ayrıca format attıktan sonra bir sorun olmuyor. 2-3 gün sonra sorun baş gösteriyor.
Sorunu kendi çabamla çözdüm. En azından şimdilik.
*Sıvı soğutma kablolarını söküp tekrardan taktım.
*Bağlı olan SataHDD'leri söktüm. Şu an sadece M2 SSD bağlı.
*Media Creation Tool ile temiz kurulum yaptım.
*Yazılımsal olabilir diye her sürücüyü tek tek kurup, bilgisayarı kapatmayı denedim. Sorun yaşamadım.
Aklıma gelen sorunlar ise şunlar:
-PSU eskiden ses çıkartmazdı. Bir kaç aydır coil whine sesi alıyorum boştayken bile.
-Sıvı soğutma Corsair H150i Pro XT yazılımsal olarak sıkıntılı. Fanlar genelde sessizde dönüyor. Kabloları söküp takınca o sorun da ortadan kalktı. Bundan kaynaklı kısa devre yapıyor olabilir diye düşündüm. Ayrıca USB portuna pompa bağlanıyor. Portu değiştim.
-SataHDD kasaya değdiği için şase yapıyor olabilir. Metal yüzeye temas ediyordu.
-Windows 10 temiz kurulumu yaptığım için de düzelmiş olabilir.
Kısacası sorunumu kendi kendime deneyerek çözüm. 10 gündür sorun yok.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı