Sorunu size benzer bi soruna benziyor.Oda bir kaç kez format atmış bi deneyin.
Selam.  Windows 10 Pro (64 bit) kullanıyorum. Masa üstü bilgisayarıma format attıktan sonra, gerek PC üzerindeki kapatma düÄmesinden, gerekse klavyeden kapatmak istediÄimde bilgisayar restart yapıp yeniden baÅlıyor. Bu nedenle birkaç kez yeniden formatâ¦
answers.microsoft.com
Sorunu çözen arkadaş yeni bir donanımdan kaynaklı olduğunu söylemiş. Benim en yeni donanımım anakart. Fakat önceki anakart ile de aynı sorunu yaşıyordum. Ondan öncede Nisan ayında XFX 6900XT kullanmaya başladım. Onu söküp deneyebileceğim farklı bir grafik kartım da yok.
Düzeltme: Ayrıca format attıktan sonra bir sorun olmuyor. 2-3 gün sonra sorun baş gösteriyor.
Sorunu kendi çabamla çözdüm. En azından şimdilik.
*Sıvı soğutma kablolarını söküp tekrardan taktım.
*Bağlı olan SataHDD'leri söktüm. Şu an sadece M2 SSD bağlı.
*Media Creation Tool ile temiz kurulum yaptım.
*Yazılımsal olabilir diye her sürücüyü tek tek kurup, bilgisayarı kapatmayı denedim. Sorun yaşamadım.
Aklıma gelen sorunlar ise şunlar:
-PSU eskiden ses çıkartmazdı. Bir kaç aydır coil whine sesi alıyorum boştayken bile.
-Sıvı soğutma Corsair H150i Pro XT yazılımsal olarak sıkıntılı. Fanlar genelde sessizde dönüyor. Kabloları söküp takınca o sorun da ortadan kalktı. Bundan kaynaklı kısa devre yapıyor olabilir diye düşündüm. Ayrıca USB portuna pompa bağlanıyor. Portu değiştim.
-SataHDD kasaya değdiği için şase yapıyor olabilir. Metal yüzeye temas ediyordu.
-Windows 10 temiz kurulumu yaptığım için de düzelmiş olabilir.
Kısacası sorunumu kendi kendime deneyerek çözüm. 10 gündür sorun yok.