6G Nedir, Ne Kadar Hızlı Olacak ve Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
5g.jpg

ABD başta olmak üzere dünyadaki bütün ağ planlama girişimleri 6G’yi haberlerine konu ediyor. Haliyle siz de ülkenize hatta şehrinize ne zaman geleceğini merak ediyor olabilirsiniz. 6G aslında nedir, ne kadar hızlı olacak ve ne zaman gelecek, işte bu soruları bu makalede cevaplamaya çalışacağız. 6G Nedir? 6G, altıncı nesil hücresel ağ teknolojisinin kısaltmasıdır. Tıpkı Wi-Fi nesillerinin […]

Devamı: 6G Nedir, Ne Kadar Hızlı Olacak ve Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bizim ülkede daha 4.5G düzgün çalışmıyor. 4.5G'yi düzgün veren tek firmada Turkcell. 3 hattıda kullandım. Kendi odamda Turkcell dışındaki operatörler 0 diş çekiyor. Şaka gibi. VoWiFi olmasa kimseyle konuşamayacağım bile.

Bizim ülkede daha 4.5G düzgün çalışmıyor. 4.5G'yi düzgün veren tek firmada Turkcell. 3 hattıda kullandım. Kendi odamda Turkcell dışındaki operatörler 0 diş çekiyor. Şaka gibi. VoWiFi olmasa kimseyle konuşamayacağım bile.
Turkcell mobilde çok iyi Bende önceden tt kullandım hiç çekmediği yerlerde turkcell 2 diş çekiyordu

Yukarıda yazan 3G / 4G / 5G'nin hiçbir önemi yok ki. Ben hala çoğu yerde 3G'nin maksimum değerini zor görüyorum. İthalattaki kısıtlamalar ve dolar kuru nedeni ile firmaların altyapı yatırımı yapacağını da zannetmiyorum.

Turkcell mobilde çok iyi bende önceden TT kullandım hiç çekmediği yerlerde Turkcell 2 diş çekiyordu.

Ben şu anda Türk Telekom kullanıyorum. Dediğim gibi odamda çekmiyor. Sinyal yok. Şu an VoWiFi'ye bağlı yaşıyorum. Bir de Türk Telekom sağ olsun VoWiFi'de sorunu yaşattı. Neymiş cihazım VoWiFi desteklemiyormuş. Çözene kadar canım çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı