7,00 GB RAM (kullanılabilir miktar: 2,96) Sorunu

itsnotsinn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle geçen gün uyandım PC'yi açtım ve bi yavaşlık sezdim. Sağ üstteki verimlilik izleyici programımın göstediği RAM kullanma yüzdesi (masaüstünde hiçbir şey açık değilken) %50 ve üstündeydi. Normalde bu yüzde 27-30'larda gezerdi. Bilgisayarımı açıp özelliklerden RAM değerine baktığımda 7,00 GB (kullanılabilir miktar: 2,96) yazıyordu. Ayrıca ekran kartımın Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği: 4000 MB küsür iken şuanda 2304 MB gösteriyor.

Eskiden 4000 MB'ın 1024 MB'ını ayrılmış video belleğine kullanırdı ve gerisini paylaşılan sisteme dağıtırdı şimdi 2304 BM'ın 1024 ünü videoya gerisini sisteme paylaşıyor ve ayrıca BIOS'umun sürümü baya eski ve anlayamıyacağım bir mavi font üzerinde karışık kategorilerle dolu bir türlü güncelleyemedim.

MSCOFIG ayararı çalışmıyor tiki koyup gidebileceği kadar yukarı çekiyorum yeniden başlatıyorum tekrar msconfig e döndüğümde 3000 küsür MB a geri alınmış oluyor yani 2,96 GB RAM'e. Eskiden bu sorun vardı ve ekran kartını RAM'leri vs vs çıkarıp takmıştım ve düzelmişti nasıl olduğunu bende bilmiyordum ama şimdi belki 10 kez tak çıkar yapmışımdır ama hala bu sorunu yaşıyorum.

PC Özellikleri;

GK: AMD Readon HD 5700 Series
Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz
7GB RAM (kullanılabilir miktar 2,96)
64 bit Windows 10

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözdüm. Nasıl çözdüğümü açıklayamam malesef ama o süreçte neler yaptığımı dökeceğim buraya.

Başlangıç olarak yakındaki bir internet cafe den termal macun aldım herşeyi çıkardım kasadaki ve güzelce temizledim. Eski termal macunu temizleyip yenisini sürdüm. Ve geri herşeyi takarken işlemcimin tam oturmamış olduğunu farkettim öncekine göre asıl kritik nokta burası olabilir!! İşlemcinizin tam oturmadığından şüpheleniyorsanız çıkarıp takınız sorunu giderebilir. Geri her şeyi taktığımda tekrardan 7,00 GB RAM'e ulaştım ve bilgisayarım eski performansına kavuştu belki de daha da iyi oldu. Umarım yardımı dokunur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı