7.000 TL 2K 144Hz IPS monitör önerisi

Bir kişi değil. Bu modele bakarken birden fazla incelemenin altında çeşitli yorumlar görmüştüm. R27QE daha güncel ve bu modelden aşağı kalır yanı yok. Onu almak daha mantıklı.

HDR400 olması daha iyi değil mi, bir de cashback ile 6300'e geliyormuş sanırım Dell.

Bu modelin panel kalitesinin düşürüldüğü ile ilgili bir söylenti çıkmıştı ancak ne kadar doğru tartışılır bunun çıkma sebebi kağıtüstü verilerin bir Reddit kullanıcısının evinde test yapıp çok daha düşük çıkmasından dolayı çıkmıştı diye biliyorum. Ama test yaptığı ölçüm aleti çok ucuz bir şeydi bazı insanlar dalga geçmişti falan, resmi bir kaynak varsa atın ben inanmıyorum şahsen araştırdım bulamadım.

Normalde Lenovo R27QE atacaktım bu fiyat bandında en iyisiydi ama Dell bayağı iyi bir fiyatta aslında, HDR400 falan var işine yarar.

HDR400 en giriş seviye sertifikalardan birisi. Bu monitörlerden HDR performansı beklememek lazım. Pazarlama stratejisi için yapılan şeyler bunlar. Lenovo'da da aynısı var ama, dediğim gibi önemli olmayan detaylar bunlar.

Bir kişi değil. Bu modele bakarken birden fazla incelemenin altında çeşitli yorumlar görmüştüm. R27QE daha güncel ve bu modelden aşağı kalır yanı yok. Onu almak daha mantıklı.

Lenovo'da sorun çıkma ihtimali daha yüksek gibi hocam. Ben de incelemelerin altında yorumlar gördüm ancak hepsi o Reddit postundan görenlerdi diye düşünüyorum hiçbir somut veri yok. Ancak Lenovo tarafındaki kalite kontrolün berbat olduğu kesin. Ölü piksel denk gelmeyecekse R27QE alınabilir ancak çok fazla denk gelen olmuş 3 değişimden sonra iade eden duymuştum.

Lenovo'da sorun çıkma ihtimali daha yüksek gibi hocam. Ben de incelemelerin altında yorumlar gördüm ancak hepsi o Reddit postundan görenlerdi diye düşünüyorum hiçbir somut veri yok. Ancak Lenovo tarafındaki kalite kontrolün berbat olduğu kesin. Ölü piksel denk gelmeyecekse R27QE alınabilir ancak çok fazla denk gelen olmuş 3 değişimden sonra iade eden duymuştum.

Dell'in ölü pikselsiz gelmeyeceğinin garantisi yok sorun bu işte. Gaming gen değişim için uğraştırırken Hepsiburada hızlıca değişim yapma imkanı sunuyor. 3 kere değişim bile yapsan sorun değil THH ile uğraşmak istersen aylarca beklersin. Gaming gen, İtopya, İncehesap vb firmalar kullanıcıyı süründürüyor. Hepsiburada böyle değil işte rahatlıkla değişim olur. Ki 3 kere üst üste ölü piksel denk gelmesi size de denk geleceğinin garantisini vermez. Tekte sorunsuz gelen bir sürücü kullanıcı yorumu gördüm. Bu bütçedeki arkadaşlara aldırıyorum 2/3 kadarında sorunsuz geliyor. İade/değişim için hiç uğraştınız mı bilmiyorum ama, elinize ölü pikselli bir ürün gelirse bu tarz firmalar sizi hayattan bezdirir. Şu an bu ikisi arasında kalsam net Lenovo'yu seçerdim. Sinir stres olmaya gerek yok. Kimseyle 50 kere telefonla konuşmak veya defalarca mail yazışması ile uğraşmak istemiyorsan Hepsiburada ve Amazon gibi yerlerden alman lazım.

Aynı şeyi burada da 2.kez açıklarken ufaktan bir stres oldum dediğim gibi Dell de sorun çıkmayacağının bir garantisi yok ve karşıdakiyle tartışmak istemiyorum diyorsan Hepsiburada candır. Burada bile bir şeyi söylerken birden fazla kez açıklama yapmak gerekiyor.

Son düzenleme:

Ben 3 arkadaşa falan Lenovo R27QE aldırdım sorun yaşayan olmadı, bu bir şeyi kanıtlamaz ama aşırı bir ölü piksel sorunu yok bence.

Dell'in ölü pikselsiz gelmeyeceğinin garantisi yok sorun bu işte. Gaming gen değişim için uğraştırırken Hepsiburada hızlıca değişim yapma imkanı sunuyor. 3 kere değişim bile yapsan sorun değil THH ile uğraşmak istersen aylarca beklersin. Gaming gen, İtopya, İncehesap vb firmalar kullanıcıyı süründürüyor. Hepsiburada böyle değil işte rahatlıkla değişim olur. Ki 3 kere üst üste ölü piksel denk gelmesi size de denk geleceğinin garantisini vermez. Tekte sorunsuz gelen bir sürücü kullanıcı yorumu gördüm. Bu bütçedeki arkadaşlara aldırıyorum 2/3 kadarında sorunsuz geliyor. İade/değişim için hiç uğraştınız mı bilmiyorum ama, elinize ölü pikselli bir ürün gelirse bu tarz firmalar sizi hayattan bezdirir. Şu an bu ikisi arasında kalsam net Lenovo'yu seçerdim. Sinir stres olmaya gerek yok. Kimseyle 50 kere telefonla konuşmak veya defalarca mail yazışması ile uğraşmak istemiyorsan Hepsiburada ve Amazon gibi yerlerden alman lazım.

Aynı şeyi burada da 2.kez açıklarken ufaktan bir stres oldum dediğim gibi Dell de sorun çıkmayacağının bir garantisi yok ve karşıdakiyle tartışmak istemiyorum diyorsan Hepsiburada candır. Burada bile bir şeyi söylerken birden fazla kez açıklama yapmak gerekiyor.

Hocam geçen sene çok şikayet vardı ondan dolayı dedim ancak yeni serilerde düzelmiş olabilir. Ekim-Kasım gibi sorunlar olduğunu yorumlardan anlayabiliriz. Ancak Dell tarafında da dediğiniz gibi satıcı Gaming gen olunca sorunları çözmek daha zor olabilir. Bu arada dediğim arkadaş iade etmemiş ölü pikselle kullanmaya mecbur kalmış.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-20 153955.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-20 153955.png
    38,6 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
ben n11 üzerinden betaplustan asus 270hz lik bir monitör aldım, ürün bozuktu , firma kesinlikle kabul etmedi , asus servise yolla dedi , n11 de o ne diyosa onu yap dedi , 2 ay ugraştım iade almak için.
Gaminggeni arayıp iade durumunu sormuştum , 14 gün içinde iade edersin sorun yok bizden yana demişti.
Şimdi bende Dell monitörü aldım , umarım ölü piksel çıkmaz yıl oldu 2025...

Ben N11 üzerinden betaplustan ASUS 270Hz'lik bir monitör aldım, ürün bozuktu, firma kesinlikle kabul etmedi, ASUS servise yolla dedi, N11 de o ne diyorsa onu yap dedi, 2 ay ugraştım iade almak için.
Gaming.Gen.TR'i arayıp iade durumunu sormuştum, 14 gün içinde iade edersin sorun yok bizden yana demişti.
Şimdi bende Dell monitörü aldım, umarım ölü piksel çıkmaz yıl oldu 2025..

Hocam Gaming.Gen.TR ve betaplus aynı daha doğrusu betaplus Gaming.Gen.TR'in sahibi. O yüzden iade gibi bir durumda aynı şekilde sorun yaşama ihtimaliniz var.

Son düzenleme:
Hocam Gaming.Gen.TR ve betaplus aynı daha doğrusu betaplus Gaming.Gen.TR'in sahibi. O yüzden iade gibi bir durumda aynı şekilde sorun yaşama ihtimaliniz var.
iyi düşünelim iyi olsun :D
gg ile görüştüm , 14 günlük cayma hakkınızı kullanırsınız dedi eğer ölü piksel vb varsa , 14 günden sonra servise gitmesi gerekir dedi.
Yani sorunluysa ürün sorun çıkarmıyolar diyebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı