7.1 ses kartı gerekli mi?

LazySoup

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımda 7.1 yok, ses kartı almayı düşünüyorum ama 1000 TL'lik ses kartı almama gerek olduğunu düşünmüyorum. Ses kartı önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklık için soruyorsanız gereksiz, çünkü 7.1 kullanamazsınız. 7.1 destekli ses sistemi kullanılabilir.

Niçin kullaklık için kullanamıyorum
bide 5.1 anakartıma 7.1 kulaklık taksam 5.1 özelliğini kullanabilirmiyim

Ses kartı niye var? (Harici ses kartları)

Eskiden anakartta ya ses kartı yoktu ya da iyi değildi. Bu yüzden daha iyi bir ses isteyen ses kartı alırdı. Günümüzde ise standart bir ev kullanıcısı için anakartlarda bulunan ses kartı yeterli olmaktadır.
Fakat bu ses kalitesi sizi tatmin etmiyor ise ses kartı alabilirsiniz. Ama çok kaliteli bir ses sisteminiz yok ise 1000TL'lik bir ses kartı almak zaten paranızı sokağa atmaya benzeyecektir.

Bu arada imzanızdaki anakarttın özelliklerine bakınız. Eğer halen o ürünü kullanıyorsanız.

Bult_ar_org.gif
Audio

• Realtek® ALC887 Codec
- 7.1-Channel High Definition Audio

B350M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Özet ile fark edersiniz ki ses kartı üretimleride git gide azalmaktadır. Ve dediğim gibi çok kaliteli bir ses düzeniniz ve sisteminiz yoksa gereksiz masraf olacaktır.

Analog kulaklik kullanirsan ses kartinin gucunden faydalanmis olursun.
Ben Tiamat 7.1 kullaniyorum ( Analog girisli)
Yaninda da Asus DSX kullaniyorum. On-board ses kartiyla kiyaslanamaz bile. Kaldi ki benim ses kartim cok da iyi sayilmaz.

Asus Xonar Dsx Pcı Express 7.1 Kanal Oyuncu Ses Ka - n11.com

RAZER Tiamat 7.1 V2 Kulaklık

Bana gore analog stereo kulaklik dahi USB kulakliklardan daha iyi.

7.1 ses kartini, 5.1 konfigurasyonda da kullanabilirsin.

ş
Ses kartı niye var? (Harici ses kartları)

Eskiden anakartta ya ses kartı yoktu ya da iyi değildi. Bu yüzden daha iyi bir ses isteyen ses kartı alırdı. Günümüzde ise standart bir ev kullanıcısı için anakartlarda bulunan ses kartı yeterli olmaktadır.
Fakat bu ses kalitesi sizi tatmin etmiyor ise ses kartı alabilirsiniz. Ama çok kaliteli bir ses sisteminiz yok ise 1000TL'lik bir ses kartı almak zaten paranızı sokağa atmaya benzeyecektir.

Bu arada imzanızdaki anakarttın özelliklerine bakınız. Eğer halen o ürünü kullanıyorsanız.

Bult_ar_org.gif
Audio

• Realtek® ALC887 Codec
- 7.1-Channel High Definition Audio

B350M PRO-VD PLUS | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Özet ile fark edersiniz ki ses kartı üretimleride git gide azalmaktadır. Ve dediğim gibi çok kaliteli bir ses düzeniniz ve sisteminiz yoksa gereksiz masraf olacaktır.

Ben itopyadan bakmıştım 5.1 kanal diyor ama msi sitesinde 7.1 diyor sanırım haklısınız teşekkürler

Dosya Ekleri

• IMG_3702.PNG
    IMG_3702.PNG
    39,1 KB · Görüntüleme: 102
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı