7-8 bin TL'ye ekran kartı önerisi

Teşekkürler aslında NVIDIA tarafından devam etmek istiyorum ama ikisinin de performanslarına bakıp değenlediririm.
Ha illaki nvdia alacaksanız 3060 almayın gereksiz bir kart zaten amacı yeni olsun dlss felan güncel olsun diye daha pahaliya satılan bir kart. Aslinda 2060-2070 supere anca yetişen bir kart düz 3060. Eğer 3060 ti ise 2080 super dengi bi kart zaten. Bence ucuza 2080 superde kapatabilirsiniz

O bütçeye biraz zor olacağını düşünüyorum ama bulunabilir.
Eğer biraz bekleyip ucuza koyanlar olabiliyor ekran karti piyasası her zaman hareketli. Sadece takip etmek gerekli. Gerçekten bazen kelepir gelebiliyor.

Ha illaki NVIDIA alacaksanız 3060 almayın gereksiz bir kart zaten amacı yeni olsun DLSS falan güncel olsun diye daha pahaliya ama aslinda 2060-2070 Super'e anca yetişen bir kart 3060 Ti da 2080 Super dengi bir kart zaten. Bence ucuza 2080 Super'de kapatabilirsiniz

2000 serisi önermem miningsiz 2000 serisi kart bulmak çok zor epey de eskidi artık. Sıfır alınacaksa RX 6600, ikinci el alınacaksa en mantıklısı 6700XT olur.

2000 serisi önermem miningsiz 2000 serisi kart bulmak çok zor epey de eskidi artık. Sıfır alınacaksa RX 6600, ikinci el alınacaksa en mantıklısı 6700XT olur.
Nvdia devam etmek istediği için önerdim yoksa zaten amd daha mantıklı bu fiyat bandına.

3000 serisi de eskidi hocam. Özellikle bu bütçede önemli olan saf kas gücü bana kalırsa. 6700XT'nin saf kas gücüyle aldığı FPS'ye 3060 DLSS ile anca yetişiyor. Kaldı ki FSR da fazlasıyla gelişti, DLSS'e epey yakın sayılır. 3060 aldığını varsayalım, 1080P'de oynayacak ve DLSS açmak istediğinde her halükarda görüntü kaybı yaşayacak. Geçen sene 3060 kullanıyordum ve DLSS'yi sadece deneme amaçlı açıp geri kapatıyordum, 1080P'de gözümü rahatsız ediyor benim. Onu satıp üstüne para bile vermeden Sapphire Nitro+ 6700XT'ye geçtim, fazlasıyla memnunum.

3060'ın ikinci elde aynı fiyat bandındaki rakibi 6600 XT ki aradaki güç farkına bakınca 3060 almak her türlü daha mantıklı. 6700XT alacaksan zaten o bütçede 3070 de zorlanabilir ama 6000 serisi FSR ile 3000 serisi DLSS alakası yok RT ve FSR olarak 6000 serisi en dip performansı veriyor yani karşılaştıramazsın. O yüzden 3060 önerdim gayet iyi kart teknoloji olarak hala yeterli.

3060'ın ikinci elde aynı fiyat bandındaki rakibi 6600 XT ki aradaki güç farkına bakınca 3060 almak her türlü daha mantıklı. 6700XT alacaksan zaten o bütçede 3070 de zorlanabilir ama 6000 serisi FSR ile 3000 serisi DLSS alakası yok RT ve FSR olarak 6000 serisi en dip performansı veriyor yani karşılaştıramazsın. O yüzden 3060 önerdim gayet iyi kart teknoloji olarak hala yeterli.

6000 Serisinin FSR'ını da kullanmıyorum, 3000 serisinin DLSS'ini de kullanmadım. İkisi de görüntüyü bozuyor. Bu bütçeye RTX 3070 bulunabileceğini sanmıyorum, 10K TL'den aşağı göremedim ilanlarda. DLSS kullanana lafım yok ancak 1080P'de kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum. En azından beni rahatsız ediyor ve 3060 kullandığım süre boyunca DLSS kullanmadım. 2K ve üstünde gayet başarılı, ancak 2K üstünde zaten FSR'da başarılı. 3060 gibi bir kartla RTX açabileceğin çok bir oyun olduğunu düşünmüyorum, zaten 1080p Ultra ayarlarda bazı oyunlarda zar zor 60FPS görüyor, RTX açıp 30-40FPS'lerde oynamanın manası yok bence. DLSS, RTX'in düşürdüğü FPS'i geri kazandırıyor diyebilirsin ancak yine de benim için mantıklı değil, görüntü kalitesinden vermek zorunda kalıyorsun yine. 3070-3080 ve üstü ekran kartlarında RTX açardım ben olsam, yansıma göreceğim diye FPS'den feragat etmezdim. Kişisel tercih meselesi, ben saf kas gücü ve saf görüntü kalitesi taraftarıyım.

Zaten saf güçte geçemeyen kart yazılımla geçiyorsa bence yazılımın başarısı değil kartin güçsüzlüğü olduğu için saçma. Ben bu durumu şuna benzetiyorum. 5000 serisi kartlara neden geçeceksin gibi üstüne koyamayıp dlss ile kare oluşturuyorlar yani ham güçte bi yerlerini yırtmasına rağmen performansı 1080 ti ve 2080 super ile aynıysa ve hatta bazen düşük kalıyorsa kusura bakmayın ama o kart iyi bir kart değildir. İstediği kadar rtx ve dlss i olsun. Ayrıca arkadaşında dediği gibi 30 40 fps rtx oynamak kimin tercihidir ki zaten.

6000 Serisinin FSR'ını da kullanmıyorum, 3000 serisinin DLSS'ini de kullanmadım. İkisi de görüntüyü bozuyor. Bu bütçeye RTX 3070 bulunabileceğini sanmıyorum, 10K TL'den aşağı göremedim ilanlarda. DLSS kullanana lafım yok ancak 1080P'de kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum. En azından beni rahatsız ediyor ve 3060 kullandığım süre boyunca DLSS kullanmadım. 2K ve üstünde gayet başarılı, ancak 2K üstünde zaten FSR'da başarılı. 3060 gibi bir kartla RTX açabileceğin çok bir oyun olduğunu düşünmüyorum, zaten 1080p Ultra ayarlarda bazı oyunlarda zar zor 60FPS görüyor, RTX açıp 30-40FPS'lerde oynamanın manası yok bence. DLSS, RTX'in düşürdüğü FPS'i geri kazandırıyor diyebilirsin ancak yine de benim için mantıklı değil, görüntü kalitesinden vermek zorunda kalıyorsun yine. 3070-3080 ve üstü ekran kartlarında RTX açardım ben olsam, yansıma göreceğim diye FPS'den feragat etmezdim. Kişisel tercih meselesi, ben saf kas gücü ve saf görüntü kalitesi taraftarıyım.
Ayrıca ne kdr iyi yapsalarda hikayeli oyunlar harici gereksiz çok fazla flu mu denir işte yapaylığa kayabiliyor bazen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı