7-8 bin TL'ye oyun için monitör tavsiyesi

Hikayeli oyunlar için hangisini önerirsiniz.

KTC monitör mü?

4060 8 GB.
Ryzen 5600 MPK.
ASUS Prime A520M-R 5100MHz.
Klevv bolt 2x8 3200MHz RAM.
Lexar NQ790 1TB.
Teşekkürler.

1080p senin için daha uygun olacaktır fakat 3 kuruş daha fazla verip 2K alman daha mantıklı gibi eğer sistemine upgrade yaparsan 2K oynarsın karar senin ama asla ama asla KTC önermem Çin markası MSI daha mantıklı bir seçim olacaktır panel olarak 1.5 yıldır hiç sorun çıkarmadı ölü pixel ışık hüzmesi falan çıkmadı zaten aynı Rapid IPS panel kullanılıyor ama ışık hüzmesiz gelmez diyemem çok düşüktür ama hata ile gelebilir fakat garanti diye bir şey var.

Bu monitörede bakabilirsiniz iyi bir seçim.

AOC daha iyi olur, sonuçta kontrast değeri dediğim gibi yüksek ve RTX 4060'ta 1080p için uygun.

240 Hz VA panel değişik bir monitör her şeye bu monitörü öneriyorlar nasıl oluyorsa tüm kriterlere uyuyor fakat VA panel isterseniz başka daha iyi VA panel monitörler var bu fiyata diye biliyorum tam emin değilim.

AOC daha iyi olur, sonuçta kontrast değeri dediğim gibi yüksek ve RTX 4060'ta 1080p için uygun.

240 Hz VA panel değişik bir monitör her şeye bu monitörü öneriyorlar nasıl oluyorsa tüm kriterlere uyuyor fakat VA panel isterseniz başka daha iyi VA panel monitörler var bu fiyata diye biliyorum tam emin değilim.

Son düzenleme:
Asla ama asla KTC önermem Çin markası...
Ayıptır söylemesi ama bu yapılabilecek en rezalet argüman. 95 yılında kurulmuş ve yıldan beri ekran üretimi yapan bir firma.

MSI daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Bu fiyatta iyi MSI monitörler yok. Sırf MSI olmasıda bi cacıkta ifade etmiyor, bizzat MSI G244F E2 gibi bir çöp monitörü görmüş biri olarak söylüyorum. Güzel model vardır, kötü model vardır.
MSI diye atlamamak lazım. Her marka için geçerli bu ama gelişi güzel "MSI iyi." demek iş bilmezlik, cahilliktir.
G2412 diye bozuk MSI ekranlarda vardı. MSI'da zaten ekran üretmiyor, ekran satın alıp kendi kasalarına takıyorlar.

VA panellerin yüksek kontrast ve IPS Glow olmaması sebebi ile çok daha iyi tercihtir aslında IPS'ten. Sadece renkleri daha doygun oluyor, doğal yerine.
Film, dizi, oyun, gündelik gibi konularda bu yüzden mükemmeller.

Ama iş doğru renk tonu gerektiren Adobe uygulamaları gibi durumlarda IPS şart.
CS2, Valorant gibi oyunlarda ise panele göre değişir. G65B çoğu IPS'ten iyi bir VA gecikmede ama 25G3ZM tabiki Ghosting ve Black Smearing yapmayacak seviyede anca. Milim önemli ise farklı monitör önerisi oluyor.

Ayıptır söylemesi ama bu yapılabilecek en rezalet argüman. 95 yılında kurulmuş ve yıldan beri ekran üretimi yapan bir firma.

Bu fiyatta iyi MSI monitörler yok. Sırf MSI olmasıda bi cacıkta ifade etmiyor, bizzat MSI G244F E2 gibi bir çöp monitörü görmüş biri olarak söylüyorum. Güzel model vardır, kötü model vardır.
MSI diye atlamamak lazım. Her marka için geçerli bu ama gelişi güzel "MSI iyi." demek iş bilmezlik, cahilliktir.
G2412 diye bozuk MSI ekranlarda vardı. MSI'da zaten ekran üretmiyor, ekran satın alıp kendi kasalarına takıyorlar.

VA panellerin yüksek kontrast ve IPS Glow olmaması sebebi ile çok daha iyi tercihtir aslında IPS'ten. Sadece renkleri daha doygun oluyor, doğal yerine.
Film, dizi, oyun, gündelik gibi konularda bu yüzden mükemmeller.

Ama iş doğru renk tonu gerektiren Adobe uygulamaları gibi durumlarda IPS şart.
CS2, Valorant gibi oyunlarda ise panele göre değişir. G65B çoğu IPS'ten iyi bir VA gecikmede ama 25G3ZM tabiki Ghosting ve Black Smearing yapmayacak seviyede anca. Milim önemli ise farklı monitör önerisi oluyor.
Hem online fps hem de hikayeli oyunlar için va tercih edilebilir mi? Ben de normalde çok VA karşıtıyım ama 25G3ZM modeli çok övdüler. Hikayeli oyunlar içn iyi olacaktır ama fps oyunları icinde ips gibi iyi performans verir mi?

Hem online fps hem de hikayeli oyunlar için va tercih edilebilir mi? Ben de normalde çok VA karşıtıyım ama 25G3ZM modeli çok övdüler. Hikayeli oyunlar içn iyi olacaktır ama fps oyunları icinde ips gibi iyi performans verir mi?
Ghosting durumu böyle, en iyi ayar: "Medium"
1762892373240.png

Saniye olarakta böyle:
1762892399751.png

CS2, Valo gibi oyunlarda yüksek rank kasmıyorsanız ve bu oyunlarda mili saniye farkı kovalamıyorsanız gayet iş görür. Benim rekabetçi ile işim olmaz mesela.
Bakıldığı zaman çöp VA'lar gibi Black Smearing yok gördüğünüz gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı