7-9 bin TL'ye hangi 3D yazıcı alınmalı?

V3, V3 KE, V3 SE.

V3 içlerinde en babası, fiyatından anlamışsındır zaten.

Update:KE'nin çıkışı ay sonu ya da Kasım başına ötelenmiş.

@Salih Gürbüz

Son düzenleme:
Hocam sizce Türkiyeye ne zaman gelir ve fiyatı ne olur? Kesin bilgi değil tahmininizi istiyorum.

Birde bu fotoğraftaki parça Ender 3 V3 KE için opsiyonel olarak kullanıma sunuluyor fakat ne işe yaradığını bulamadım siz ne işe yaradığını biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Aslında tanımı tam da yaptığı şey. Makine bu sensör yardımıyla hangi şartlarda ne kadar titreşim oluşturduğunu ölçüp, baskı sırasında benzer koşullarda bu titreşimleri azaltıcı aksiyon alarak baskı yapıyor, sonucunda baskılarında ringing/ghosting gibi görsel hatalar en aza indiriliyor.

Input shaping için kullanılıyor özetle.

Neptune 4 ve 4 Pro'da da anakart üzerinde bu tip bir sensör için bağlantı pinleri mevcut. Ben yazın ADXL345 sensörü(senin sensörün türevi) 88 liraya almıştım.

Elegoo, N4 ve N4 Pro için bir ön değer girmiş, açıkçası bu değer benim için yeterli oldu, o nedenle sensör çekmecede yatıyor, belki gelecekte uğraşırım.(Neptune 4 Plus ve Max'da makine üzerinde geliyor.)

Muhtemelen Youtube'da benim aldığım sensörle de aynı işin nasıl yapılabileceğine dair videolar çıkacaktır KE için.

KE çıkış fiyatı tahminim kur yerinde sayarsa 11500TL. O durumda Neptune 4 Plus'dan da pahalı olur (Robobloq ₺10.481TL'den satmış ve tüketmiş) ve ben 4 Plus'ı da değerlendirmeye katardım çünkü nasıl ki kağıt üzerinde KE, Neptune 4 Pro'dan iyi, N4 Plus da KE'den daha iyi bana göre.

Son düzenleme:

Bu tablo üzerinde özelliklerine bakarak neptune 4 Plus almayı düşünüyorum ama neptune 4 Pro bazı iyi özellikleri sanırım neptune 4 Plus'da kırpılmış mı bana mı öyle geldi?

Tabla ve teker işini Pro oluşturmak için bence zorlama yapmışlar. Klasik lineer ray koysalar ben de belki Pro alabilirdim, tabla da ayrı bir hikaye, incelemelerde söylendiği gibi çalıştığını gösterebilen görmedim, güncelleme ile doğrulttularsa ayrı.

Bence gerileme yok, daha iyi olmuş.

Dilersen lineer ray kitleri oluyor, değişimi kolay.

O zaman tek fark akıllı tabla eksiği var ama onun haricinde senin dediklerine bakılırsa Pro almak yerine Plus daha iyi. Cevabın için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…