7 adet Corsair ARGB & fan bağlantısı nasıl yapılır?

Makaleler
3
Arkadaşlar merhaba,
Elimde 7 adet ql serisi fan, 1 adet commander Core (H150i soğutucunun kontrolcüsü) ve 1 adet lighting Node Core kontrolcü var (3X fandan çıkan kontrolcü)
Her iki kontrolcünün de 6 adet ARGB, 6 adet de fan girişi mevcut.
Bunların bir birine ardışık olarak bağlantısı nasıl yapılır? Videolarda izlediğim kadarıyla bunların bir birine geçiş bağlantısı yok sanırım :(
Her ikisini de ayrı kontrolcü olarak mı bağlamam gerekiyor şimdi? Yani anakarta 2 adet ARGB ucunu mu takacağım. Yol gösterirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,
Elimde 7 adet ql serisi fan, 1 adet commander Core (H150i soğutucunun kontrolcüsü) ve 1 adet lighting Node Core kontrolcü var (3X fandan çıkan kontrolcü)
Her iki kontrolcünün de 6 adet ARGB, 6 adet de fan girişi mevcut.
Bunların bir birine ardışık olarak bağlantısı nasıl yapılır? Videolarda izlediğim kadarıyla bunların bir birine geçiş bağlantısı yok sanırım :(
Her ikisini de ayrı kontrolcü olarak mı bağlamam gerekiyor şimdi? Yani anakarta 2 adet ARGB ucunu mu takacağım. Yol gösterirseniz sevinirim.

Anladığım kadarıyla 6 çıkışı olan kontrolcüye 7 fan bağlamaya çalışıyorsun.
Aşağıdaki ürünlerin ikisini de alırsan tek kontrolcüyü kullanarak işini çözebiliyor olman lazım.

Eğer Lighting Node Pro ya da Commander Pro olsaydı tekil bağlantı sağlayabilirdiniz ama bunlardan biri yoksa 7. fan için bir USB slotunu daha kullanmanız gerekir.
Anakartımda boşta 2 adet USB portu bulunuyor hocam. Peki şimdi bağlantıyı nasıl yapmam lazım?
3x radyatör fanı, 3x ön fanlar 1x arka egzoz fanı olarak aldım.

Anakartımda boşta 2 adet USB portu bulunuyor hocam. Peki şimdi bağlantıyı nasıl yapmam lazım?
3x radyatör fanı, 3x ön fanlar 1x arka egzoz fanı olarak aldım.
6 fan için Commander Core'u kullanın. Oradan aynı zamanda PWM kontrolü de yapabileceksiniz. Son fan için Node Core'u kullanın. Tabii bunun PWM ayarını iCUE üzerinden yapamayacaksınız. Bağlantısını boştaki bir fan portuna takarsınız. Ayarını BIOS'tan ya da anakartın uygulaması üzerinden Windows tabanlı yaparsınız.

6 fan için Commander Core'u kullanın. Oradan aynı zamanda PWM kontrolcü de yapabileceksiniz. Son fan için Node Core'u kullanın. Tabii bunun PWM ayarını iCUE üzerinden yapamayacaksınız. Bağlantısını boştaki bir fan portuna takarsınız. Ayarını BIOS'tan ya da anakartın uygulaması üzerinden Windows tabanlı yaparsınız.
Anladım hocam. Peki tekli olarak Node Core'ye bağladığım fanların ARGB ayarlarını ICUE üzerinden yapabilir miyim?
Ayrıca geçiş efekti seviyorum bu şekilde ayrı olduğu için yine geçiş efektifini sorunsuz kullanabilir miyim ki?
Henüz kurulum yapmadım, kutularını açmadım iade vs yaparım belki diye.

Anladım hocam. Peki tekli olarak Node Core'ye bağladığım fanların ARGB ayarlarını ICUE üzerinden yapabilir miyim?
Ayrıca geçiş efekti seviyorum bu şekilde ayrı olduğu için yine geçiş efektifini sorunsuz kullanabilir miyim ki?
Henüz kurulum yapmadım, kutularını açmadım iade vs yaparım belki diye.
O sorun olmaz. iCUE, kendi aparatları ile bağlantısı yapılan tüm ürünleri tanıyor zaten. Geçiş efektleri de Lightning Link üzerinden ortak zamanlı olarak ayarlanır.

O sorun olmaz. iCUE, kendi aparatları ile bağlantısı yapılan tüm ürünleri tanıyor zaten. Geçiş efektleri de Lightning Link üzerinden ortak zamanlı olarak ayarlanır.
Desteğin için çok teşekkür ediyorum. Her şeyi anladım hocam.

O sorun olmaz. iCUE, kendi aparatları ile bağlantısı yapılan tüm ürünleri tanıyor zaten. Geçiş efektleri de lightning link üzerinden ortak zamanlı olarak ayarlanır.

Kolay gelsin bende aynı sorunu yaşıyorum fakat ben Node Core da var commander Core da var aynı şekilde bende de 7 fan bulunuyor 3X radyatör 3X ön 1X arka egzoz fan fakat Node Core u taktığım anda commander Core u devre dışı bırakıp fanları durduruyor. Sonuç pompa da durduğu için işlemci hararet yapıyor. Ne yapmam lazım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı