7 ay kullanılan termal macun değiştirilmeli mi?

MX-4 bile 8 sene dayanıyor 21 senede macun mu kalır?
Fotosunu atabilirim istersen, macun kalmasada sistem çalışır, macun sadece soğutmayı sağlar, zamanla aşınsa bitsede bişey olmaz 2001 yılında topladığım kasa

En uzun 4,5 sene beklemiştim bir termal macun değişimi için, ne oldu dersin oyunlarda 1 derece, stres testinde 2 derece düştü.

Tabii kimi macunlar etkisini 1 senede de yitirebiliyor o sebeple sıcaklık takibi yapman yeterli. Eskiye kıyasla 5+ derece yükselme olmamışsa elleşmezdim macunu.

Bilgisayarımı alalı 7 ay oldu, 12400F 3060 Ti var. Termal macun önerilerine bakarken orijinal macun 1-2 yıl dayanır gibi şeyler gördüm, macunu değiştirmem gerekli mi?

Macun önerisi verebilir misiniz?

Hocam ısınma sorunu olursa termal macun degişebilirsin fakat arada bir içini açıp tozlarını al fanlardaki kirleride ben yapmadım 2 senede fanların 2 side pert olmuştu bir de Casper'in kaliteli malları sayesinde.

Hocam Discord verebilir misin MSI'deki hangi tiklerini açtıgını gösterir misin neyin ne kadar kullandıgını sıcaklıgını görmek istiyorum.

Ben 85+ derecede oyun oynuyorum valla sonradan fark ettim 4 yıl oldu pcyi alalı.Hiçbir bakımda yapmamıştım aslında deneyecektim fakat laptopun arkası açılmadı diye ne fan temizledim ne de termal macun yeniledim.

CryCasher etiket kalkti.

Macun büyülü bir şekilde ısı azaltan bir şey değil ki durmadan değişmeye ihtiyaç duyulsun. Hatta iddia ediyorum bu forumda ilk defa macun değiştirecek 10 kişinin 5'i eskisi ile ya aynı ya daha yüksek sıcaklıklar ile karşılaşır. İşlemciniz kabul edilemez değerlere ulaşmadığı sürece termal macun değiştirmenizi önermem. Sallıyorum normalde 60 derece olan işlemciniz 80'i görürse macun değiştirin tabi ki ama bunun olması için o macunun 4-5 yılı devirmesi lazım öyle 1 senede falan olmaz bu. Senede bir değişirsen hem gözle görülür bir düzelme olmaz hem de durmadan tak çıkar tak çıkar insanlık hali parçaları bozabilirsiniz, forumda bunu yapıp sistemini bozan insanların açtığı onlarca başlık var.

Boyle bir şey mi hocam demek istediginiz şey.

Hocam bazı markaların laptopta termal macunu kaliteli kullanmadığı ve çabuk kuruduğu söyleniyor.

Hocam bazı markaların laptopta termal macunu kaliteli kullanmadığı ve çabuk kuruduğu söyleniyor.
Haklısınız olabilecek bir şey ama sen bir laptopa dünyanın en kaliteli macununu da sürsen o laptop 90 derecelere vurduracak kendini bundan kaçış yok. Ayrıca oyuncu serisi dahi olsa laptoplarda termal macun değişimi garantiyi bozar dolayısıyla eğer böyle bir şüpheniz varsa servise yollayıp macun sürdürmek daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…