Yıllardır tek bir şeyi gözlemledim. Bir şey satın alan kolay kolay zarar etmiyor. Şu an en büyük zarar telefon tablette. Bilgisayarda bir zarar söz konusu değil. Ortalık kötü olabilir ama ne yapalım hayat devam ediyor.
Bende istiyorum. Hatta 3060lı kasa bile alabiliyorum. İmkan var ama yarın daha da zor olacağını biliyorum o yüzden nakit paramı saklıyorum. En azından böyle bir karar aldım. Sadece bir ufak uyarıda bulundum. Fiyat dengeleri çok oynak. Ve oynak olan bir pazarda mal satın alınmaz.
Bende istiyorum. Hatta 3060'lı kasa bile alabiliyorum. İmkan var ama yarın daha da zor olacağını biliyorum o yüzden nakit paramı saklıyorum. En azından böyle bir karar aldım. Sadece bir ufak uyarıda bulundum. Fiyat dengeleri çok oynak. Ve oynak olan bir pazarda mal satın alınmaz.
Hocam arabalar da öyleydi. Araba alabiliyordum oynak diye almadım şu an arabalar 2.5 -3 katı fiyattan satılıyor. Ekran kartı alsam mı almasam mı diyordum 2200 liraya GTX 1080 aldım şu an ikinci elini 6-7 bine vermem bile. Almaya kalksan güncel bir model desen 3060 bile 12 bin lira. Kaldı ki 10 FPS için değer mi değmez mi belli değil. 6 yıl önce 1000 liraya aldığım 6700k işlemcinin ikinci eline 1500 lira fiyat biçiliyor. Üzerine bir o kadar daha koyup güncel bir işlemci bile alabiliyorsunuz. Bilgisayara verdiğim para helal olsun ama telefon söz konusu olsa telefona verilen para cidden haram. (Apple hariç)
Bende istiyorum. Hatta 3060lı kasa bile alabiliyorum. İmkan var ama yarın daha da zor olacağını biliyorum o yüzden nakit paramı saklıyorum. En azından böyle bir karar aldım. Sadece bir ufak uyarıda bulundum. Fiyat dengeleri çok oynak. Ve oynak olan bir pazarda mal satın alınmaz.
Valla hocam senelerdir tasarruf ediyorum. Sıkıldım artık. Şu fani dünyada para biriktir biriktir nereye kadar. Ki zaten bizim gibi hiper enlfasyon yaşanan ülkede paranı lirada tutmadıkça çok zarar etmiyorsun. 2016'da 1200 liraya aldığım 1060'ımı geçen gün 4000'e sattım. O zaman 400 dolarken şimdi 300 dolara satmış oldum. 6 senede 100 dolar maliyetle paşa paşa oyun oynadım.
Tek fanlı hangi markanın olursa olsun ısınıyor biraz daha bekleseydiniz İncehesap'ta Gaming gecesinde belki uygun fiyata yakalayabilirdiniz ama yine de hayırlı olsun.
Tek fanlı hangi markanın olursa olsun ısınıyor biraz daha bekleseydiniz İncehesap'ta Gaming gecesinde belki uygun fiyata yakalayabilirdiniz ama yine de hayırlı olsun.
O günler gelince, sizin ne farkınız olacak? O günler dediğiniz ne? Savaş filan mı? İnsanların neye para harcayıp harcamayacağına karışmak saçma geliyor bana.
Ne yani pc almasın, silah mı alsın? Ne diyorsunuz
O günler gelince, sizin ne farkınız olacak? O günler dediğiniz ne? Savaş filan mı? İnsanların neye para harcayıp harcamayacağına karışmak saçma geliyor bana.
Ne yani pc almasın, silah mı alsın? Ne diyorsunuz
Hocam ne yazmışım ne anlamışsınız. Daha çok paranın değerinin olduğu döneme geçeceğiz. Demek istediğim nakit paraya ihtiyaç duyulacak. Ben sadece artık paramızı böyle şeylere harcamayalım diyorum. Yoksa para sizin istediğinizi alın.
Hocam ne yazmışım ne anlamışsınız. Daha çok paranın değerinin olduğu döneme geçeceğiz. Demek istediğim nakit paraya ihtiyaç duyulacak. Ben sadece artık paramızı böyle şeylere harcamayalım diyorum. Yoksa para sizin istediğinizi alın.
İnsanlar bilgisayar ile ödevlerini yapabilir, hobilerini yapabilir, kitap okuyabilir, derslerini çalışabilir, internet üzerinden para kazanabilir, evden çalışma ile işlerini yapabilir, müzik dinleyebilir, daha ne olsun? Yarın bir gün satıp parasını geri alabilir. Veya kod yazılım çalışabilir. Neyse konu dışına yeterince çıktık, ne demek istediğim gayet açık oldu