7 bin TL Üniversite için laptop vs masaüstü

Kesrag

Centipat
Makaleler
1
4 sene bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum. 6-7 bin lira bütçeye ortalama bir laptop mu almalıyım yoksa aynı bütçeye sağlam bir masaüstü mü almalıyım? Yurtta değil evde kalacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde kalsan bile bilgisayarı biryerlere götürmen gerekebilir ders, kütüphane, arkadaş ortamı vs ihtiyacını karşılayabilecek bir laptop alman daha iyi olacaktır.

Naçizane fikrim, masaüstü her zaman daha iyidir. Yurt olsa laptop önerirdim çünkü hırsızlık çok yaşanıyor nedense.

Üniversite için laptop şart oldu artık. Atıyorum bir proje verecekler size, bir yerde toplanıp yapmanız lazım. Her projede, ödevde eve de çağıramazsınız ki insanları. Onun dışında final döneminiz kütüphanede sabahlamanız gerekecek, laptop olmadan nasıl çalışacaksınız? Kesinlikle laptop alın. Sadece bilgisayar mühendisliği için değil bütün bölümler için laptop şart bence.

Bölüm hakkında bi bilgim yok ama laptopa ihtiyacın olabilir bi kaç arkadaşım o bölümde okuduğu için laptop almıştı

Katılıyorum

Grup ödevleri veren bir okulda isen laptop, değil ise masaüstü. Ben işletme okuyorum ve ödev olayı yok en azın bizim okulda. Yalnızca bir derste oldu ve bu zamanda bilgisayarı taşımam gerekti. Bir ders için bile o bilgisayarı taşıman gerebilir.
Ödev verilip verilmediği konusunu orada okuyanlardan öğrenebilirsin. Bir de ek olarak zorunlu staj yapman gerekiyor ise laptop yine şart. Hiçbir şirket stajyer için fazladan laptop bulundurmaz.

Peki sıradan 2 3 binlik bir laptop da benim ödev işlerimi görür mu? Geri kalan kod tarzı işleri masaustunden yaparım gerektiğinde de laptopa atarım. Düşününce bir mantıklı geldi.

O çözüm benimde aklıma geldi fakat tam olarak hangi programlar kullanılıyor ve ne tür sistem özellikleri istiyor bilmediğim için değinmedim. Belki de hocana danışırken kodlarını göstermen, düzeltmen ve test etmen gerekecek bazı konularda. Bunları yapabilecek bir bilgisayar olması iyi olurdur. Şu an 2-3 bin TL bandında bir bilgisayar bunları yapabilir mi bilmiyorum. Belki ikinci el.
Sana söyledikten sonra baktım da fiyatlar ne olmuş öyle. 0-3.000 TL arasında yalnızca bir tane i3 var, geri kalanı Celeron. (Hepsiburada'da baktım) AMD'de mevcut tabi ama AMD işlemcileri bilmiyorum
Çok değil iki sene önce 3.000'e i7 7. nesil laptop almıştım

Peki sıradan 2 3 binlik bir laptop da benim ödev işlerimi görür mu? Geri kalan kod tarzı işleri masaustunden yaparım gerektiğinde de laptopa atarım. Düşününce bir mantıklı geldi.
Hocam laptop alın bence eğer bütçeyi biraz daha arttırırım dersen 2.el laptop ve masaüstü alabilirsin ama bütçeye arttıramazsan 2-3 bin liralık laptop işini görmez. Masaüstünü bir yere taşıyamazsın alırsan eğer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…