7 bin TL Üniversite için laptop vs masaüstü

İşlemcisi güçlü apu bir laptop bul kalanına masaüstü al. Okulda zaten sınıflarda tüm gerekli programlar yüklü bilgisayar oluyor. Dediğim gibi bir laptop en azından işini görür. Ben açıkçası masaüstü aldığımdan beri laptopa 1 kere bile ihtiyaç duymadım.

Ben bir kötü oluyorum.

Dosya Ekleri

• i3.PNG
    i3.PNG
    112 KB · Görüntüleme: 23
  • i9.PNG
    i9.PNG
    255,3 KB · Görüntüleme: 23
İşlemcisi güçlü apu bir laptop bul kalanına masaüstü al. Okulda zaten sınıflarda tüm gerekli programlar yüklü bilgisayar oluyor. Dediğim gibi bir laptop en azından işini görür. Ben açıkçası masaüstü aldığımdan beri laptopa 1 kere bile ihtiyaç duymadım.

Katılmıyorum. İş görebilecek en ucuz laptop 4 bin lira, belki 5 bin. Kalana masaüstü almak mümkün değil.

Parayı ikiye bölüp ortalamanın altında iki bilgisayar alacağına orta/iyi bir laptop almak daha mantıklı.

Unutmayın üniversite için öneride bulunuyoruz. Masaüstü al derken üniversite için bir artısını söyleyebilir misiniz?

@Güney Yazar Ben de öğrenciyim memleketimden 1000 km uzaktayım kendi tecrübeme göre söyledim. Ayrıca mekatronik mühendisliği okuyorum, Bilgisayar mühendisliğinin en az %70i kadar bilgisayar gerekiyor bize. Ne yapıyosam evde yapıyorum, okula gittiğimde kendi laptopumu götürmüyorum bile kendime yük etmiyorum okuldaki bilgisayarlara oturuyorum. Masaüstü aldığımdan beri laptopu kullanmadım. Ben kendi fikrimi söyledim zaten bir öğrenci olarak, beğenmeyebilirsiniz.

Ya ben üniversite okuyorum laptopumu hiçbir yere götürmedim ama yazılımla falan uğraşanlar hep laptopla geziyordu. Bizim bölümde de laptopunu getirenler oluyordu onlarda okulun pcsinde sıra beklememek için o kadar. Ön lisans tezimi yazarken bir lazım olmuştu bana laptop o zamanda bende yoktu :D belgeleri USB'ye atıp okula götürüyordum. Şu an bizim bölümde evinde PC olmayan veya yurtta kalanlar var hiçbiri bir yere ödev yaparken laptop götüremiyor ve onlar için sorun olmuyor. Akıllı telefonlar yetiyor her şey için. Normalde masaüstü önerirdim ama senin bölümün için hangisi daha iyi emin olamadım. Laptop mu masaüstü mü ikilemine düşen bir arkadaşım vardı. Metarulji ve malzeme bilimi okuyor ve masaüstünü tercih etti.

Ya ben üniversite okuyorum laptopumu hiçbir yere götürmedim ama yazılımla falan uğraşanlar hep laptopla geziyordu. Bizim bölümde de laptopunu getirenler oluyordu onlarda okulun pcsinde sıra beklememek için o kadar. Ön lisans tezimi yazarken bir lazım olmuştu bana laptop o zamanda bende yoktu :D belgeleri USB'ye atıp okula götürüyordum. Şu an bizim bölümde evinde PC olmayan veya yurtta kalanlar var hiçbiri bir yere ödev yaparken laptop götüremiyor ve onlar için sorun olmuyor. Akıllı telefonlar yetiyor her şey için. Normalde masaüstü önerirdim ama senin bölümün için hangisi daha iyi emin olamadım. Laptop mu masaüstü mü ikilemine düşen bir arkadaşım vardı. Metarulji ve malzeme bilimi okuyor ve masaüstünü tercih etti.
Heralde laptop seçeceğim ama küçük ekranda oyun oynamanın zevki de olmuyor gibi.

Heralde laptop seçeceğim ama küçük ekranda oyun oynamanın zevki de olmuyor gibi.

Kaçıncı sınıfsın? Ders içeriğine bakarak al olmadı. İlk sene hazırlık ikinci sene temel dersler falan varsa laptopun boşa gitmesin. Ben masaüstü almadığım için pişmanım sen ne alıcaksan iyi düşün pişman olma

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı