7 bin TL'ye kadar monitör tavsiyesi

childe1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an 24 inç 165Hz 1 ms TN panel kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntısı yok ama oyunlar, dizi ve film açısından daha memnun edici bir şeye geçmek istiyorum. Genelde story oyunları oynayacağım, arada FPS oyunları da oynuyorum.

Curved monitörlerin görünüşlerini beğeniyorum ama VA panellerde ghosting ve birkaç sorun sürekli yaşanıyormuş, bu yüzden IPS ile arasında kaldım.

Bütçem 7K civarı, biraz daha yükselebilir ama çok da çıkmak istemiyorum. Arkadaşım 27 inç almamı öneriyor ama forumda yorumlara bakınca 2K olmadıkça bulanıklık hissedilebileceği belirtilmiş. Bu konuda da arada kaldım. 2K alsam bile sistemim nedeniyle çok da sağlıklı olacağını sanmıyorum; 3060 ve 5600X kullanıyorum. Önerebileceğiniz modeller var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
27 inç alacaksan 2k almanı öneririm. Eğer bir seçim yapacaksan 2kdan vazgeçmektense ips panelden vazgeçmek daha mantıklı bence. Eğer çok profesyonel bir oyuncu değilsen zaten farketmezsin o ghostingi. Ayrıca bütün panellerde ghosting var zaten.

Hem ips hem 2k alacaksan min 8500den başlıyor, ama bütçeni genişletebiliyorsan hazır alıyorken az bir şey ekleyip hem 2k hem ips almanı öneririm. Ek olarak, 144 hz'den düşme sakın.

Bir de bunlara bakarken sistemin nvidia olduğu için g-sync destekliyor mu ona bakman lazım. Ona da aşağıda bıraktığım linkten bakabilirsin, monitör modeli linkteki listede bulunuyorsa destekliyordur. Adaptive-sync yazanlar da uygundur.

Öneriler;

27 inç 2k ips panel için (fiyat sıralamasıyla);

27 inç 2k va panel için (fiyat sıralamasıyla);

https://app.hb.biz/MhuK7T07qD0N (odysseyler için ghosting var diyorlar ama fiyat olarak uygun, düşünebilirsin. Ki hepsinde ghosting oluyor illaki.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı