Cevaplarınız için sağ olun. İstanbuldayım soruya yazmayı unutmuşum. Sayısalım iyi. Kitap okuyorum. Bende 8. sınıfta çalışmaya başlamayı düşünüyordum ama gene de daha iyi bilgim olsun diye sordum. Uyku düzenini düzeltmem gerek.
7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.
Kardeşim bende bu sene LGS'ye girdim emin ol abartildiği kadar zor bir sınav değil ben %1'in altında bir puan yaptım yani puanım iyiydide ve çalismaya 7.sinifin yaz tatilinde ağustos ayında baslamiştim paragraf ile ve bol bol yeni nesil matematik çöz olabildiğince zor sorulara bak ve en önemliside nisan Mayıs aylarında çalışmayı bırakma emin ol düzenli çalışırsan yaparsın ve şu an çok calisılacak bir şey yok paragraf çöz yine her gün biraz test çözme alışkanlığı kazanabilmek için bunlar yeterli.
7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim.Tek bildiğim hocalarımın fen ve anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri.Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imamhatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerirmisiniz.Derslerim iyi arapça ve siyer hariç.
7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS'ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim. Tek bildiğim hocalarımın fen ve Anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri. Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imam hatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerir misiniz? Derslerim iyi Arapça ve siyer hariç.
Hocam LGS çerez son 2 3 ay çalışsanız en kötü %3 falan yaparsınız, benim yine biraz altyapım vardı %0.65 yaptım. Çok kolay bir sınav yaz tatilinin sonuna doğru başlarsanız sene başından rahat full yaparsınız.
7. sınıfım ilk dönem bitti. LGS ye çalışmaya daha başlamadım ve liseler hakkında detaylı bigiye sahip değilim.Tek bildiğim hocalarımın fen ve anadolu hariç liselerden cehennemmişçesine bahsetmesi ve oraları kazanmanın çok zor olduğunu söylemeleri.Sizce hangi derslere nasıl çalışmalıyım ve hangi liseleri önerirsiniz puanı çok yüksek olmayan ve imamhatip olmayan ama eğitim kalitesi iyi liseler önerirmisiniz.Derslerim iyi arapça ve siyer hariç.
Yazın bol bol paragraf çöz. Matematik konularına ufaktan bak, geometrin kötüyse özellikle onu da hallet çünkü lisede çok daha lazım oluyor. Strese gerek yok, düzenli çalış, konularını tek tek yaz, YouTube'tan da tekrarlarını yap bitti gitti
Önyargıyla alakası yok. Gassal, imam ya da din kültürü öğretmeni olmayacaksan imam hatibin sana kattığı bir şey yok. Gidilmiyor kısmı da doğru değil bence, mevcudu 1000'in üzerinde bir sürü imam hatip lisesi var. Ancak bu öğrencilerin amacı dini eğitim almak değil, LGS'den düşük puan aldıkları için ve meslek lisesinde okumak zor geldiği için kolaya kaçıyorlar.