7. sınıfa geçmiş birisi günde 2 saat çalışarak LGS'de 470 alabilir mi?

Ozi01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 7. sınıfa geçtim LGS yavaş yavaş bana geliyor günde verimli 2 saat çalışırsam dershaneye de gidiyor olacağım 475-485 puan arası alır mıyım? Fakat günde 2 saat çalışıp 1-1.30 saat kitap okuduktan sonra öbür kalan vakti kendime ayırıcam yani bu puanı alma ihtimalim yüksek mi? Günde 50 soru ideal mi 7. sınıf öğrencisi için? Cevaplarsanız çok sevinirim. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zekana ve verim almana bağlı. Kafan basmıyordur istersen 10 saat çalış yine de 400 üstü alamazsın mesela.

Hocam 6. sınıfta özel ders aldığım komşum falan vardı onlar hızlı anlayabildiğim ve çalışırsam yapabileceğimi söylüyordu bunu söyleyen birkaç hocam daha vardı. Anlamakta bir sıkıntı çektiğimi hissetmiyorum ama o kadar test çözüp bir anda sınavda heyecandan aklıma gelmemesi gibi bir şey olur mu?

Hocam 6. sınıfta özel ders aldığım komşum falan vardı onlar hızlı anlayabildiğim ve çalışırsam yapabileceğimi söylüyordu bunu söyleyen birkaç hocam daha vardı. Anlamakta bir sıkıntı çektiğimi hissetmiyorum ama o kadar test çözüp bir anda sınavda heyecandan aklıma gelmemesi gibi bir şey olur mu?

Her şey olabilir. Sınav denemelerinde 450 yapan ve sınavda 350 falan alan arkadaşlarımızı anlatan hocalarımız vardı. Sana bağlı. Ama elbette katkısı olur.

Heyecandan aklına gelmeme gibi bir olay kişiliğine göre değişir. Bende hiç öyle bir şey olmadı ama sende olabilir mesela. Denemelerde belli eder bu. Soruna gelince bu tamamen sana bağlı. Mesela ben 8. sınıfa kadar yatmış biri olarak 8. sınıfın başlarında çalışmaya başlamıştım ve ilk zamanlar netlerim berbattı matematikten 8-9 doğru falan yapıyordum. Sonradan çalıştıkça geliştim ve sınavda 465 puan aldım. Dediğim gibi bu tamamen sana bağlı. Mesela sen böyle seyrek çalışmaya alışkın biri değilsen daha sık çalışarak benimle aynı puanı yaparsın. Kolay gelsin.

Heyecandan aklına gelmeme gibi bir olay kişiliğine göre değişir. Bende hiç öyle bir şey olmadı ama sende olabilir mesela. Denemelerde belli eder bu. Soruna gelince bu tamamen sana bağlı. Mesela ben 8. sınıfa kadar yatmış biri olarak 8. sınıfın başlarında çalışmaya başlamıştım ve ilk zamanlar netlerim berbattı matematikten 8-9 doğru falan yapıyordum. Sonradan çalıştıkça geliştim ve sınavda 465 puan aldım. Dediğim gibi bu tamamen sana bağlı. Mesela sen böyle seyrek çalışmaya alışkın biri değilsen daha sık çalışarak benimle aynı puanı yaparsın. Kolay gelsin.

Hocam normal sınavlarda mesela öyle bir sıkıntım yok unutmak gibi 2 dönem zaten 90/91 ortalama yaptım yani pek unutmam sınavlarda çalıştıklarımı LGS de o kadar çalıştıktan sonra umarım çok rahat bir şekilde geçip gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı