7. sınıfta dershaneye gitmeli miyim?

Hayatında test çözmemiş, Oyun oynamak dışında bişey bilmeyen arkadaşlarım var, hepsi dershaneye gidiyor. <20'ye yakın arkadaşım var, 10'u böyle ve dershaneye gidiyor, geri kalan çalışkan. Çalışkan olanlara soruyorum; X dershaneye başlamış, “Amaan, çalışan herşeyi yapar ne gerek var dershaneye”> Aldığım cevaplar hep böyle.
Kendinizi biliyorsanız, ben yaparım diyorsanız gitmenize gerek yok, dershanesiz derece yapanlar var. Düzgün bir öğrenci iseniz gitmeyin, tembel bir öğrenci iseniz gidin. Sizi düzene sokar dershane.

Bugün annem geldi ve "dershaneye gitmek ister misin?" dedi. Bende "uzaktan eğitimde zorlanıyorum, daha fazla zorlanmak istemiyorum, hayır." dedim fakat şimdi "evet." demeyi düşünmeye başladım. Faydası olur fakat ne kadar olur bilmiyorum. LGS'ye girmiş kişiler fikrini belirtebilir mi?

Ölümüne çalış, uyumadan çalış, günde 25 saat çalış, yemeden içmeden çalış. Sadece çalış. Tabii bu LGS'de geçerliydi, şimdi ne olacağı belli değil. Ama eğitim sistemine güven olmaz, sen en iyisi çalışmaya başla. Ne kadar erken başlarsan "1,5 yıllık emeğim boşa gitti" diyebilme fırsatın o kadar artar. (!)
Şaka bir yana dershane sizin için bir kurtarıcı olacaktır. Hele bu dönemde.

Konudaki mesajları okumadım fakat şöyle bir yorum yapayım. Bana göre 7. sınıfın konularını bilmek yetiyor. Fakat uzaktan eğitimdem dolayı konuları tam anlamıyla öğrenemiyoruz. En azından ben öğrenemedim. Şu an bunun eksikliğini yaşıyorum. İmkan varsa gidin.

Hocam 8'e geçtiğim için sene sonu yazıldım, 1 ay falan gittim. Güzeldi dershane, umarım katkısı olur.
Beğenmene sevindim. Matematiğe gereken önemi göstermeyi unutma.

Beğenmene sevindim. Matematiğe gereken önemi göstermeyi unutma.
Türkçe ve matematik hocası çok güzel, Türkçe hocası eğlendirerek anlatıyor (çokta güzel anlatıyor), matematik hocası eksik kalmasın diye herkese soruyor "Anladın mı?" diye. İlk başta gelen matematik ve fen hocası berbattı ama ikisi de değişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı