Lise 3 öğrencisi olarak benden alacağın en iyi tavsiye;
Görsel zekanı ve paragrafını geliştirmeye çalış. LGS sınavı fazlasıyla görselliğe dayanan, basit ama görseller ile zorlaştırılan bir sınav. Görselde verilen bilgileri yerine koyamadıktan sonra konu bilsen de soruyu yapamazsın. Bu sebepten görselli sorularla biraz daha içli dışlı ol. Ayrıca günde 10 paragraf bile çözsen çöz. 10 soru diye düşünme hafife alma sakın. Daha önünde yaklaşık 400-450 gün kadar süre var sınav için. Her gün 10 soru çözsen 4000/4500 paragraf sorusu eder. Bu kadar soruyla emin ol öğrenmeme şansın yok.
Ben matematikte 12/8 yaptım. Fenim 17/1'di. Sosyal full ingilizce 1 yanlış 1 boş vardı. Ancak türkçe kısmına geldiğmde benim dönemimde türkçe zor değildi fakat eleyici bir sınavdı.
Yaptığım en büyük 2 hata ise şunlar;
1-Soruları öğrenmek için değil, çözdüm diyebilmek için çalışıyordum.
Bu hataya sakın düşme. Soru çözemediğinde hocaya gerçekten o sorunun çözümünü öğrenmek için soruyu sor. Hocanın X yazdığı yeri anlamadıysan "Oraya o X nereden geldi?" diye sor. LGS sınavı fazlaca soru tipi bulunduran bir sınav. Bu yüzden bir soru diye küçümseme. Öğrenebildiğin kadar soru çözümlerini tarzlarını öğren.
2-Sorulara kendi açından bakma.
Özellikle paragraf sorularında sorunun senden istediği bakış açısına göre soruyu oku. Ben kendi senemde bu hataya çok düştüm. Her zaman kendi yorumumu katıyordum sorulara. Hata yapıyormuşum. Sorulara kendi yorumunu katma. Sorunun senden istediği şeye odaklan.
Eğer paragraf çözmeyi düşünürsen sana kendi açtığım rehber konumu okumanı tavsiye ederim;
Herkese selam. Benim de kullandığım,(D/Y/B şeklinde)13/4 gibi 14/5 gibi doğru yanlış sayılarından 18/0/2, 17/1/0 gibi sayılara ulaşmamda en büyük katkısı olan taktiğimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki birisine yararı dokunur. Başlayalım; Öncelikle bu soru tarzlarının bir çoğunda işe yarıyor...
www.technopat.net
Emin ol paragraf bu kadar lazım olmasaydı ben bu konuyu başka insanlar da faydalansın diye açmazdım. Ben paragraf için böyle bir konu açmışsam, güven bana gerçekten önemli olduğu içindir.
Ben çalışmadığım için pişmanım. Meslek lisesinde bir ton cahil ergenlerin arasında üniversite sınavına çalışıyorum. Ortamım daha iyi olsaydı çok daha başarılı birisi olabilirdim. Sen ortamın iyi olsun istiyorsan çalışmalısın. Eğer merak ettiğin sorular varsa yanıtlayabilirim.