7 zayıf ile sınıf geçilebilir mi?

White_50

Centipat
Daha fazla  
9. sınıf Anadolu lisesinde okuyorum. 7 tane kaldığım ders var ama yıl sonu başarı puanım 50'nin üstünde. Gecer miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
9. sınıf Anadolu lisesinde okuyorum. 7 tane kaldığım ders var ama yıl sonu başarı puanım 50'nin üstünde. Gecer miyim?
Yıl sonu notunun 50'nin üstü olması hâlinde kaç tane dersten kaldığınız önemli değil geçersiniz. Gelecek sene ana derslerden kaldıysanız onların sorumluluk sınavlarına girersiniz.

Yıl sonu notunun 50'nin üstü olması hâlinde kaç tane dersten kaldığınız önemli değil geçersiniz. Gelecek sene ana derslerden kaldıysanız onların sorumluluk sınavlarına girersiniz.

Bende edebiyatla beraber 7 dersten kaldım ama ortalama 56 hocalar 6 dersten fazla dersten kalırsan kalırsın dedi kafam karıştı bilginiz varsa bana anlatır mısınız doğrusunu?

Bende edebiyatla beraber 7 dersten kaldım ama ortalama 56 hocalar 6 dersten fazla dersten kalırsan kalırsın dedi kafam karıştı bilginiz varsa bana anlatır mısınız doğrusunu?
"Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca alt sınıflardan toplam sorumlu ders sayısı 6 dersten fazla ise sınıfta kalma uygulanır."

Yani şöyle açıklayabilirim senin yıl sonu ortalaman 50'nin üzerinde ise herhangi bir koşula bakılmadan (devamsızlık hariç) sınıfı geçiyorsun. Edebiyat ana ders olduğu için seneye 10. sınıfta edebiyat'tan geçmek için sorumluluk sınavına girmen gerekiyor.

Alt sınıflar 9. Sınıflar oluyor yani galiba kaldım.d

Kafana takma kalmıyorsun bunu bil yeter.
Tamam knk tşk
Alt sınıflardan kastı geçmiş seneler, sizin için alt sınıf yok şuan.
Benim bildiğim ortalama 50 üstü ise sorumlu geçersiniz. Sonraki yıl kaldığınız derslerden sorumluluk sınavına girersiniz.
Kanka sadece edebiyat dersinden sorumluluk veriyorum diye biliyorum yanlış mıyım yanlissam düzeltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…