70.000 TL sistem önerisi

techsnr

Yoctopat
Katılım
4 Ocak 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm arkadaşlar, monitör hariç belirttiğim tutarlardan PC toplamak istiyorum. Soket Support vs muhabbetlerini uzunca bir süre duymak istemediğim için AMD taraftarıyım. Oyun oynamak ve geliştirmeler yapmak için topluyorum. Bir an once ekran kartı ihtiyacım yok ekran kartını yılın ortalarına doğru almayı düşünüyorum. Belirttiğim alakart ve işlemci görüntü desteği sunuyor temel seviyede rutin işler için yeterli olur bir süre. Bu sebeple belirttiğim tutara ekran kartı, monitor, klavye vs birimleri eklemeden düşünebiliriz. Ama yine de bu sisteme şunlar iyi gider deyip tecrübe ettiğiniz peripheralleri de bilmek isterim.

ATX 3.0 PSU'lari beklemeli miyim? Eğer ATX 3.0 beklemeyeceksek 12v kablosu(çevirici) GPU için çok kötü bir görüntü veriyor kasa içerisinde. Ne yapmalı?

Kasanın temperli cam olması önemli Lian Li O11 tarzı bir kasa olabilir veya ASUS Helios tarzı da olabilir.

Görünümün beyaz ağırlıklı olmasını istiyorum ama baktığım alakart siyah ve AiO'larin çoğu da siyah ROG ryujin gibi. Beyaz kasada nasıl olur sizce? Veya olmalı mı? Önceliğim renk(beyaz)den önce ileriye yönelik teknolojileri barindirmasi. Olmuyorsa beyaz, siyah yapacağız maalesef.

Ek olarak, önceki önceki tecrübelerime dayanarak MSI ve corsair bağlantılarının RGB destekleri birbirlerine yok, biri icue ile diğeri dragon center ile çalışıyor, corsair'in Sadece Asus anakart ile anlaşması var bu yüzden rgb'leri tek programdan yönetebilirsem çok iyi olur Asus Aura uyumlu parçalar benim için daha iyi olacaktır

--------●●●●●
Pcie5 desteğini eş geçmeyelim bu kadar maliyete ileriye dönük ürünleri tedarik etmek istiyorum. Bu anakartta onboard pcie5(pcie5 uzatma kartı olmadan) desteği var.
-----‐---●●●●

Önceliğim renk(beyaz)den önce ileriye yönelik teknolojileri barindirmasi. Olmuyorsa beyaz, siyah yapacağız maalesef.

AMD Ryzen 9 7950X.

ASUS ROG Crosshair X670e Hero.

Kingston KC3000 2TB 7000MB/S - 7000MB/S SSD

G.Skill 64 GB (2x32 GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL30 DDR5 gri beyaz.
 
Son düzenleme:
70K bütçede ekran kartı almayacaksanız paranızı boşa harcıyorsunuz demektir. Alabileceğiniz tek şey daha fazla RAM ve depolama. Paranızı savurmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama şimdilik 30K civarına bir sistem toplayıp kalanıyla ekran kartı alırsınız ve paranız artar bile.
 
49500TL tutuyor bunlar.
 
49500TL tutuyor bunlar.
Sırf beyaz isteniyor diye bu PSU yerine Bitfenix veya Be Quiet Straight Power 11 tercih edilebilir. Zaten PSU gözükmeyecek.
 

Geri
Yukarı