FinisElectus
Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır 2K Ultra ve FPS oyunları için sistem toplamak istiyorum. Şu anda parçaların kararı aşamasındayım. Sistemim şu şekilde:
Yaptığım sistem hakkında fikir ve düşüncelerinizi görmek isterim. Şu an elimde SSD olduğundan dolayı ekstradan eklemedim. Genel olarak sessiz ve uzun ömürlü kaliteli bir sistem yapmaya çalıştım bütçem dahilinde. Nelerde değişiklik yapabilirim, fikirlerinizi bekliyorum. Şu şöyle olsa daha iyi olurdu, bunun yerine bu olsa daha uyumlu gibi. Şimdiden teşekkür ederim.
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D. (FPS oyunları da oynadığımdan dolayı L3 belleği yüksek bir işlemci seçtim.)
- Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi 7200+(4 RAM slotu olması bana kısa sürede sıkıntı yaratır mı? İleride 64 GB'ye geçmeyi düşünüyorum)
- RAM: Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram (diğer RAM'lere göre daha ucuz. Bunun bir sebebi var mıdır?)
- Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC 16 GB Normalde 5070 Ti düşünüyordum ancak fiyat farkının fazla olmasından dolayı bu ekran kartını tercih ettim. OC yapmayı düşünmüyorum Gigabyte bana sıkıntı yaratır mı?
- Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE İşlemci Soğutucu (Sıvı soğutucu yerine bunu tercih ettim. Sessiz ve kaliteli bir şey arıyordum)
- Kasa: Asus A21 Plus ARGB Fanlı Micro ATX Oyuncu Kasası (Görünüşe pek önem vermiyorum uzun ömürlü olsun yeter)
- Power Supply: Corsair RM850e Gen5.1 850 W Power Supply (sessiz olması adına ve gönlümün rahat olması için 850W tercih ettim)
Yaptığım sistem hakkında fikir ve düşüncelerinizi görmek isterim. Şu an elimde SSD olduğundan dolayı ekstradan eklemedim. Genel olarak sessiz ve uzun ömürlü kaliteli bir sistem yapmaya çalıştım bütçem dahilinde. Nelerde değişiklik yapabilirim, fikirlerinizi bekliyorum. Şu şöyle olsa daha iyi olurdu, bunun yerine bu olsa daha uyumlu gibi. Şimdiden teşekkür ederim.