70.000 TL'ye sistem toplamak

98berserk

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar, bahsedeceğim sistem benim ikinci sistemim olacak, pek bir bilgim olmadığı için yardım alarak topladım, herhangi bir hata veya uyumsuzluk var mı? ve tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler. Kullanacağım ürünler;
İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X Tray 5.4GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 4nm
Sıvı Soğutma: ENERMAX AQUAFUSION ADV ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu
Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX
Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super EX Gamer 1-Click OC V2 16 GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3
RAM: Lexar Ares RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 - AMD EXPO DDR5 Heatsink
SSD: Kingston Renegade 1TB NVMe PCI-e Gen4 X4 Okuma 7300 MB - Yazma 6000 MB
Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming Kasa

Aklımda takılan 2 soru var: 1-Sıvı soğutma kasaya uyumlu mu? Ve Kullanacağım işlemciyi soğutmaya yardımcı olur mu?
2-Ekran kartı tarafından herhangi bir sorun yaşar mıyım? Birkaç arkadaşım kötü alma ısınma problemi filan var dedi, aklımı kurcaladılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma konusunda bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum sonuçta alacağınız kasanın üstünde fan koymak için bir bölüm var ekran kartı konusunda ise benim düşüncem bazı sistem parçalarından kısarak daha bilindik bir marka almanız her anlamda iyi olur.

Selamlar, bahsedeceğim sistem benim ikinci sistemim olacak, pek bir bilgim olmadığı için yardım alarak topladım, herhangi bir hata veya uyumsuzluk var mı? ve tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler. Kullanacağım ürünler;
İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X tray 5.4GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM5 4nm
Sıvı soğutma: enermax aquafusıon ADV ARGB 240mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu
Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX
Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super ex gamer 1-Click OC V2 16 GB GDDR6X 256 bit DLSS 3
RAM: Lexar ares RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 - AMD EXPO DDR5 heatsink
SSD: Kingston Renegade 1TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7300 MB - yazma 6000 MB
Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB airflow USB 3.2 mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming kasa

Aklımda takılan 2 soru var: 1-sıvı soğutma kasaya uyumlu mu? Ve kullanacağım işlemciyi soğutmaya yardımcı olur mu?
2-ekran kartı tarafından herhangi bir sorun yaşar mıyım? Birkaç arkadaşım kötü alma ısınma problemi filan var dedi, aklımı kurcaladılar.

Ekran kartı tarafında Galax birazcık sıkıntılı bir marka. Gainward gibi. AMD işlemcilere 6400MHz değil 6000MHz öneririm. RAM'ini 6000MHz alıp artan parayla Galax markasını değiştirmeni öneririm. Sıvı soğutman işlemcine gayet yeterli. Enermax pek önerilen bir marka değil. Arctic'e yönelebilirsin. En sessiz markadır. Başın ağrımaz.

Ekran kartı tarafında Galax birazcık sıkıntılı bir marka. Gainward gibi. AMD işlemcilere 6400MHz değil 6000MHz öneririm. RAM'ini 6000MHz alıp artan parayla Galax markasını değiştirmeni öneririm. Sıvı soğutman işlemcine gayet yeterli. Enermax pek önerilen bir marka değil. Arctic'e yönelebilirsin. En sessiz markadır. Başın ağrımaz.
Galax sıkıntılı bir marka değil aksine son dönemlerde harika kartlar çıkarıyor sorunu yok.

İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X tray 5.4GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM5 4nm
Sıvı soğutma: enermax aquafusıon ADV ARGB 240mm Intel-AMD uyumlu işlemci sıvı soğutucu
Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mATX
Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super ex gamer 1-Click OC V2 16 GB GDDR6X 256 bit DLSS 3
RAM: Lexar ares RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 - AMD EXPO DDR5 heatsink
SSD: Kingston Renegade 1TB NVMe PCI-e Gen4 X4 okuma 7300 MB - yazma 6000 MB
Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB airflow USB 3.2 mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming kasa

Aklımda takılan 2 soru var: 1-sıvı soğutma kasaya uyumlu mu? Ve kullanacağım işlemciyi soğutmaya yardımcı olur mu?
2-ekran kartı tarafından herhangi bir sorun yaşar mıyım? Birkaç arkadaşım kötü alma ısınma problemi filan var dedi, aklımı kurcaladılar.

Ryzen 7.seri öneririm 9.seri biraz çöp bence kasa güzel ekran kartı ASUS MSI veyahut Gigabyte olsa daha iyi olur ve sıvı soğutucu yu Cooler Master olarak değiştirebilirsin bence kendimde kullanıyorum Cooler Master'ı öneririm aşırı sessiz.

İnternetten 70 bine daha bilindik markalı hazır (toplama) bilgisayarlar var onları tercih edebilirsin bence.

DDR5 sistem toplarken parçaları titizlikle seçmelisin çünkü hala stabil değiller. Lexar marka RAM'e ben güvenmem açıkçası. RAM'i G.Skill al. Sıvı sogutmayi Arctic al. Ekran kartını da alma bekle, NVIDIA yeni seri kartları biraz ucuza çıkartacak.

İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X Tray 5.4GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM5 4nm
Sıvı Soğutma: ENERMAX AQUAFUSION ADV ARGB 240mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu
Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX
Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 4070 Ti Super EX Gamer 1-Click OC V2 16 GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3
RAM: Lexar Ares RGB 32 GB (2x16 GB) 6400MHz CL32 Intel XMP 3.0 - AMD EXPO DDR5 Heatsink
SSD: Kingston Renegade 1TB NVMe PCI-e Gen4 X4 Okuma 7300 MB - Yazma 6000 MB
Kasa: Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze Gaming Kasa

Aklımda takılan 2 soru var: 1-Sıvı soğutma kasaya uyumlu mu? Ve Kullanacağım işlemciyi soğutmaya yardımcı olur mu?
2-Ekran kartı tarafından herhangi bir sorun yaşar mıyım? Birkaç arkadaşım kötü alma ısınma problemi filan var dedi, aklımı kurcaladılar.
Enermax sivi sogutucu kullaniyorum herhangi sorunu suanlik yok, islemcim 14700kf ve henuz 60 ustu gormedim. Galax ekran kartim vardi onceden ondada ekran kartim 50yi gecmemisti son donemdede kendilerini cok gelistirdiklerini goz onunde bulundurarak sistemde herhangi sorun olmadigini dusunuyorum almanda problem olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı