70-80 bin TL render amaçlı laptop önerisi

Bütçe
70000

Raylvord.

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Architect
Herkese iyi sosyaller. Mimarım ve 3 boyutlu modelleme, görselleştirme, render işleriyle uğraşıyorum. Yeni bir laptop almamız gerekiyor fakat çok kararsız kaldım ve çıkmaza girdim.
İlk düşüncem HP OMEN İ7- RTX 4070 bu laptop hem fiyatı daha uygun hem de i7 14700HX işlemciye sahip.
İkinci düşüncem HP OMEN İ7- RTX 4080 bu laptop RTX 4080 ekran kartına sahip ama i7 13. nesil işlemci var ve sadece bu satıcı bu fiyata satıyor. Başka hiçbir satıcıda buna yakın fiyat dahi yok o yüzden bu durum beni biraz şüpheye düşürdü satıcı konusunda ne düşünüyorsunuz herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Son olarak sormak istediğim WORKSTATİON LAPTOP bu Workstation olarak geçen laptoplar "Ultra 7 ibaresine sahip işlemciye ve RTX 500ada ekran kartına sahip render ve modelleme konusunda ilgili işlemci ve ekran kartının daha iyi performans göstermesi mümkün müdür?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller tekrardan. @745396 @SerdarT35 (bakabilir misiniz hocam)

Herkese iyi sosyaller. Mimarım ve 3 boyutlu modelleme, görselleştirme, render işleriyle uğraşıyorum. Yeni bir laptop almamız gerekiyor fakat çok kararsız kaldım ve çıkmaza girdim.
İlk düşüncem HP OMEN İ7- RTX 4070 bu laptop hem fiyatı daha uygun hem de i7 14700HX işlemciye sahip.
İkinci düşüncem HP OMEN İ7- RTX 4080 bu laptop RTX 4080 ekran kartına sahip ama i7 13. nesil işlemci var ve sadece bu satıcı bu fiyata satıyor. Başka hiçbir satıcıda buna yakın fiyat dahi yok o yüzden bu durum beni biraz şüpheye düşürdü satıcı konusunda ne düşünüyorsunuz herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Son olarak sormak istediğim WORKSTATİON LAPTOP bu Workstation olarak geçen laptoplar "Ultra 7 ibaresine sahip işlemciye ve RTX 500ada ekran kartına sahip render ve modelleme konusunda ilgili işlemci ve ekran kartının daha iyi performans göstermesi mümkün müdür?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi sosyaller tekrardan. @745396 @SerdarT35 (bakabilir misiniz hocam)
Alinmaz hocam sensor sorunlu o iki hp omen cihazda yanlis hatirlamiyorsam.

Bu cok daha iyi bir secenek.

Son olarak sormak istediğim WORKSTATİON LAPTOP bu workstation olarak geçen laptoplar "Ultra 7 ibaresine sahip işlemciye ve RTX 500ada ekran kartına sahip render ve modelleme konusunda ilgili işlemci ve ekran kartının daha iyi performans göstermesi mümkün müdür?

Omen hakkında hiç fikrim yok hocam. Diğer model hem kazık fiyatlı hem güçsüz. Ada 4500 bulunur o fiyattan daha aşığılara.
Bu ürün gibi https://shbd.io/s/8D0gWTAz
Workstation bakacaksanız yukarıdaki ürünlere göz atın. Daha dengeli, güçlü CPU, GPU, OLED, dokunmatik panel gibi. Fiyatlar uçuk ne yazık ki.

İlk önerim 4060 olsa da bu fiyat bandında rakipsiz saf CPU gücüyle ThinkBook olur. %100 DCI-P3 güzel bir IPS paneli. Yekpare alüminyum kasa.

Detaylara bakabilirsiniz.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/is-ve-oyun-icin-laptop-oenerisi.3614188/page-2 video inceleme için. Fazlasıyla yerli kaynak var. Göz atabilirsiniz.

Normalde size uygun ürün değil ama fiyatı ve işleriniz için en mükemmel OLED paneli özellikle 96 GB RAM desteğiyle fazlasıyla düşünmeye değer. Alüminyum+magnezyum alaşımlı sağlam ve kompakt bir canavar.

Alinmaz hocam sensor sorunlu o iki HP Omen cihazda yanlış hatirlamiyorsam.

Bu cok daha iyi bir secenek.

Bu üründe 16 GB RAM var ve 8x2 olarak koyulmuş sonrasında da bana ekstra RAM masrafı açmasını istemiyorum o sebeple listeye eklememiştim. Sorun yaratmaz derseniz değerlendirmeye alayım.

Omen hakkında hiç fikrim yok hocam. Diğer model hem kazık fiyatlı hem güçsüz. Ada 4500 bulunur o fiyattan daha aşığılara.
Bu ürün gibi https://shbd.io/s/8D0gWTAz
Workstation bakacaksanız yukarıdaki ürünlere göz atın. Daha dengeli, güçlü CPU, GPU, OLED, dokunmatik panel gibi. Fiyatlar uçuk ne yazık ki.

İlk önerim 4060 olsa da bu fiyat bandında rakipsiz saf CPU gücüyle ThinkBook olur. %100 DCI-P3 güzel bir IPS paneli. Yekpare alüminyum kasa.

Detaylara bakabilirsiniz.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/is-ve-oyun-icin-laptop-oenerisi.3614188/page-2 video inceleme için. Fazlasıyla yerli kaynak var. Göz atabilirsiniz.

Normalde size uygun ürün değil ama fiyatı ve işleriniz için en mükemmel OLED paneli özellikle 96 GB RAM desteğiyle fazlasıyla düşünmeye değer. Alüminyum+magnezyum alaşımlı sağlam ve kompakt bir canavar.

Teşekkür ederim hocam. Almışken ve bütçem varken 70'in altına düşme taraftarı pek değilim açıkçası. Workstation ürünler hakkında pek fikrim yok render konusunda beni Gaming PC'dense daha mı rahatlatır uyumları mı bunu sağlıyor pek bilgim yok ne düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim hocam. Almışken ve bütçem varken 70'in altına düşme taraftarı pek değilim açıkçası. Workstation ürünler hakkında pek fikrim yok render konusunda beni Gaming PC'dense daha mı rahatlatır uyumları mı bunu sağlıyor pek bilgim yok ne düşünüyorsunuz?

Bütçe içinde sarı site hariç iyi bir workstaion zor bulunur gibi. Bunu özel yapan ne derseniz. İlk başta dayanıklı ve sağlam kasa ve modele göre sıvı temas korumalı klavye. Yine kolayca değiştirlirilir klavye. Muazzam RAM desteği. Çoğu model 128-192 DDR5 5600. yine çoğu modelde dokunmatik OLED, 4K, ya da IPS. %100 Adobe RGB. RAID destekli SSD seçeneği. Özel Studio destekli bol VRAM'li GPU seçenekleri.
Önceden söylediğim gibi HP hakkında hiç bilgim, tecrübem yok.

4060 Stealth istemiyorsanız bence sarı sitede düşünün. 4070 için iyi ürün yok. Aorus bakabilirsiniz. i7 13650HX 4070(140W) 57-58k. Paneli %100 sRGB pantone ve Dolby Vision HDR destekli.
Sarı site için yapacağınız işe uygun olduğunu düşündüğüm bu Stealth tam bir canavar. İçindeki 105W 4080 175W 4080 performansı veremez. Ama fazlasıyla 3080 Ti ve 4070'den fazla performans veriyor. MiniLED panel, güzel kaliteli kasa, sağlam soğutma performansı(keşke Vapor olsaydı). Ürün sıfır mı kullanılmış mı bilmiyorum. Yurt dışı ürün olduğu belli. Mevcut performansını bilmiyorum.
Garanti, iade, kapsamını bilmiyorum. Satıcı satış sonrası destek verdiği için gözüme çarptı. Aklınıza yatarsa daha çok kaynağa bakın ve +- yönlerine göz atın. Şartlar uyarsa fiziki, sentetik test sonrası ürün iyiyse satın alabilirsiniz.
Çoğu zaman bildiğim MSI, Dell ve bazı Lenovo modelleri uluslararası 1 yıl garantiliydi.

Stealth kaynak için.

Sarı site düşünmezseniz bence ThinkBook tekrar gözden geçirin. 4060 olduğu halde 50-55k için MSI Stealth 14 tekrar düşünün. Muazzam bir 4060/70 farkı yok. Ya da size önerilen Vector düşünebilirsiniz. Paneli kötü 45 NTSC. 300-350 nit. Uğraştırır o model biraz. (monitor, panel değişimi. Bence yaptığınız iş için en az %100 DCI-P3 olmazsa olmaz gibi)
Ayrıca illa 4070 isterseniz Aorus o fiyata en iyi seçim bence 57k +- için. Aorus ile 10k değecek ne kalite farkı ne ilave donanım farkı var. HP hakkında @YüzbaşıJohnPrice yardımcı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı