%70-80 GPU Kullanımı Sorunu

NeoBirZenci

Hectopat
Daha fazla  
The Witcher 2 oynarken GPU kullanımı %70-80 arası değişiyor bazen %50 oluyor. Ama ara sahneye gelince GPU kullanımı %99'da sabitleniyor. Assasin's creed 2, Mafia 1 oynadım ve onlarda da %30 ile 60 arası değişiyor. Peki bu normal mi? Tek düşüncem oyunların ekran kartı kullanımına daha fazla ihtiyaç duymadığı yönünde ama emin olmak için konu açayım dedim. ( Bu arada FPS hiçbir zaman 60 altına düşmüyor %70'lerde iken FPS 120 falan oluyor.)

DSR + MSAA darboğazı büyük oranda azaltır. HD çözünürlükte çoğu oyunda darboğaz yapabilir. En kısa zamanda Full HD'ye geçmenizi tavsiye ederim. Ama 60 fps altı yoksa dedikleri gibi çok problem yok.

Bu DSR denilen özelliği tam olarak kullanamadım. Nvidia Denetim Masası'ndan açtım lakin oyuna girince desteklemiyor ve sınır dışı diyor. Tam olarak nasıl kullanacağız bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia denetim masasından düşey senkronizasyon açıksa kapat. Aynı yerden güç yönetimi modunu maksimum performans olarak ayarlayıp tekrar dene bakalım sonuç ne olacak?
Maalesef aynı şekilde düşük gpu kullanıyor. Gta 5 de ortalama %50 kullanıyor , fps 55-70 arası değişiyor.

Bu arada DSR kullan dediniz de galiba 1366x768 Dd monitörde DSR desteklemiyor. Çünkü oyuna girdiğim zaman Sınır dışı diyor ve ekran gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı