Hocam vallahi okuduğunu anlama konusunda sende problem var, hic alinmaca gucenmece yok.70.000 lil iPad konusu açıp iPad 4 vs iPad 6 diye mi sordunuz ben mi yanlış anladım.
O seri en son iPad 11 geldi bilginize..[A16]
Ipad Air serisi şuan 7seri geldi [M3 işlemcili]
Diger Air 6 serisi ise [M2 işlemcili]
Ipad Mini Serisi 7 de (iPad 11 den güçlü ama Air den değil).[A17 pro işlemcisi]
Yani m2 normal iPad serisinde yok 4-5-6-7-8-9-10-11 dahil
Air serisinde ise 5te M1- Air 6 M2-Air 7 M3 var.
Mini serisinde ise Mini 6 A15 Bionic
Mini 7 A17 pro var.
Uygun olsa dahi okuma yazma dosya kopyalama hızı farklı olacağı için adı belli ürün alın.
Gidip HkVision almayın.
Sandisk/Lexar/Toshiba (Kioxia)/Samsung gibi yıllarca piyasada olan markalar bakın.
Hocam vallahi okuduğunu anlama konusunda sende problem var, hic alinmaca gucenmece yok.Sence senin anladigin iPad 4 ve 6. nesili sormuş olabilir mi? Mantik yürütsen bile anlaman lazim. Pro serisindeki 4 ve 6. nesilden bahsediyor.
Türkçe bu eksik yazınca eksik anlaşılabilir.
Orada iPad 4 yazıyor ipad pro 4 yazıyor da ben körmüyüm allah aşkına...
Pro 4 A12 işlemci yok!
Hem pro 4 hem pro 6'tida M2 işlemci var.
Aslında nesil olarak sormuştum söylediğim ipadler 2022 yıllı yani en yeni ikinci ipad pro cihazlar bunlar arasında 4. Ve 6. Nesille ilgili bir yorumdu bu bütün özellikleri aynı olup iki nesil arasındaki tek fark inç farkı olduğu gayet açık70.000 lil iPad konusu açıp iPad 4 vs iPad 6 diye mi sordunuz ben mi yanlış anladım.
O seri en son iPad 11 geldi bilginize..[A16]
Ipad Air serisi şuan 7seri geldi [M3 işlemcili]
Diger Air 6 serisi ise [M2 işlemcili]
Ipad Mini Serisi 7 de (iPad 11 den güçlü ama Air den değil).[A17 pro işlemcisi]
Yani m2 normal iPad serisinde yok 4-5-6-7-8-9-10-11 dahil
Air serisinde ise 5te M1- Air 6 M2-Air 7 M3 var.
Mini serisinde ise Mini 6 A15 Bionic
Mini 7 A17 pro var.
Uygun olsa dahi okuma yazma dosya kopyalama hızı farklı olacağı için adı belli ürün alın.
Gidip HkVision almayın.
Sandisk/Lexar/Toshiba (Kioxia)/Samsung gibi yıllarca piyasada olan markalar bakın.
Türkçe bu eksik yazınca eksik anlaşılabilir.
Orada iPad 4 yazıyor iPad Pro 4 yazıyor da ben kör müyüm Allah aşkına...
Pro 4 A12 işlemci yok!
Hem Pro 4 hem Pro 6'Ti'da M2 işlemci var.
Tamamdır hocam çok sağ olun.
Arkadaşlar son olarak herkesin fikrini merak ediyorum siz olsanız hangisini neden alırsınız söyleyebilirseniz mutlu olurum karar aşamasındayım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim
Arkadaşlar ufak bir ekleme yapma ihityacında hissettim iPad 4. nesil ile 6.nesil aynı mı diye soracağım anladığım kadarıyla aradaki tek fark boyutu ama bazı videolarda A12Z işlemci diğerindede M2 işlemci varmış gibi tanıtılıyor bilginiz varsa iletirseniz mutlu olurum sağ olun.
Hocam vallahi okuduğunu anlama konusunda sende problem var, hiç alinmaca gucenmece yok.sence senin anladigin iPad 4 ve 6. nesili sormuş olabilir mi? Mantik yürütsen bile anlaman lazim. Pro serisindeki 4 ve 6. nesilden bahsediyor.
Nesil konusu biraz karışık şöyle açıklık getiriyim.
iPad Pro 11' 4. nesil ise o M.2 vardır.
iPad Pro 12.9' 6.nesil ise yine M.2 vardır.
A12Z olan modeller ise.
iPad Pro 11' 2. nesil.
iPad Pro 12.9' 4.nesil
Bu nesil olayı inçlere göre farklılık gösterdiği için Apple artık Chipset'e göre isim veriyor. Zaten şu an sıfır A12Z Chip'e sahip iPad bulmak imkansız.
Ben olsam 512 iPad Pro M4 alırdım ama diyorsanız çok uzun süreler internetsiz kalacağım full dizi ve film ile dolduracağım üzerine kendi fotoğraf ve videolarım olacak yetmez, fotoğraf ve videoları hem kaybolmaması açısından bir bulut platformuna ve harici bir SSD'ye yükleyip 512 GB alanın büyük kısmını dizi ve filme ayırabilirsiniz ya da bütçe arttırıp 1TB M4 Pro alabilirsiniz eğer bütçe artmaz ise önceki model Pro 1TB alın derim telefonunuz varsa celluar işine girmeyin.
Ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim bu arada... Eğer depolamayı arşiv açısından istiyorsanız harici 1-2TB bir SSD alırsanız sizi çok uzun yıllar sorunsuz idare edecektir. Aynı zamanda arşivinizi tek cihazda değil, elinizdeki tüm cihazlarla birlikte kullanabilirsiniz.
Şayet amaç ağırlıklı olarak dizi ve film izlemekse IMAX sertifikalı OLED panele sahip Honor magicpad 2 alırdım, yanına da bir SSD. Çok uyguna kapatıp keyfime bakardım. Bu cihazda bir şey izleme keyfi cidden paha biçilemez. Sizin bahsettiğiniz rakamların yarısından bile daha uyguna geliyor bu setup. Üstelik bahsettiğim cihaz amiral gemi sınıfında donanıma ve malzeme kalitesine sahip, ayrıca yanında klavyeli kılıf ve kalemi de var.
Hocam dizi film ve YouTube videoları internete aralık vermem gerekirse ayda 1 erişebilirim 512 GB'lik hafıza ortalama kaç video veya film alır bilmiyorum ama sizce 1 ay kadar götürür mü?
Hocam her ne kadar film ve video için istesem de uzun vadede okul içinde kullanacağım performans kaybı olsun istemiyorum hem cihazdan sıkılırsam kardeşime veririm o kullanır iPad olduğu içince çok uzun süre kullanılabilir olacağını düşünüyorum ek olarak IOS'un işletim sistemi çok hoşuma gidiyor o yüzden eğer mümkünse Apple cihazdan yana tercihte bulunuyorum aldığım IPad'ı 4 - 5 sene kullansam bile cihazın pek etkileneceğini düşünmüyorum işte o zamandan sonra da cihazı kardeşime devrederim diye düşünüyorum tek eksisi klavye ve kalem ama bunlara yakın zamanda pek ihtiyacım yok kılıf ve kalemi almaya çalışıp klavyeyi ileriki zamanlara saklarım diye düşünüyorum ek olarak ICloud'u araştıracağım umarım fiyatları iyidir. Önerileriniz için teşekkür ederim