70 bin TL laptop önerisi

Hocam performans açısından rahat olabilir ancak soğutucu, fan sesi, malzeme kalitesi, dayanıklılık göz önüne alındığında tercih edilmezler mi ?
O zaman misal MSI Vector GP68HX modeli neden satılıyor ? Attığınız Victus modelinden ne farkı var ? Samimi olarak soruyorum herhangi bir iğneleme yok.
Bu Omenlerde performans kısıtlıymış hocam.
Dostum burada o kadar çok kulaktan dolma bilgi dolanıyor ki..

Yok victuslar kalitesizmiş, yok kısıtlıymış..

Victuslar diğer hiçbir rakibinden daha kalitesiz değil.

Kısıtlama hikayesi de şöyle, bu tip laptoplarda güçlü işlemciler bulunduğu için intel bu işlemcilere yüksek watt değerleri vermek gibi bir hata yaptı. Yüksek watt değeri alan işlemci zamanla ısınıyor ve fpsi etkiliyor. Hp ise bu watt değerine limit koyarak ısıyı azaltıyor ve daha yüksek ve stabil fps değerleri almamızı sağlıyor.

Şu anda intel işlemci kullanan tüm laptoplarda bu problem var. Ve aslında herkesin bu watt limitleme olayını yapması lazım. Hp ise bu işi kullanıcısına bırakmayarak kendisi halediyor.

Bu işten anlayan herkes HP'nin bu watt limitleme olayını takdir ediyor.

Bu kısıtlama hikayesi olumsuz bir şey değil, aksine kullanıcı için son derece olumlu bir olay..

Vector'un 70k bandına inmesi mümkün müdür hocam? Ayrıca siz ne almamı önerirdiniz?

Hocam bende bu bütçelere cihaz bakıyorum. Haftalardır Vector'ü bekliyorum ancak ne stok geliyor ne indirim yetkili satıcıların hepsiyle görüştüm hiçbiri X tarihinde stok gelecek y fiyatta olacak demedi hepsi stoklara geleceği belirsiz diye bilgi verdi. 74K civarına indiği an direkt alacağım Vector'u ancak 1 ay içinde gelmezse şok ta satılan ASUS ROG'u alabilirim onda da 4080 mevcut onunda stok sıkıntı oda olmazsa Lenovo Legion 5 Slim düşünüyorum 4070-Ryzen olan Lenovo'nun soğutma süper Cyberpunk ultrada 50-60 derecede oynatıyor diğer hiçbir cihazda bu sıcaklık değerleri bulunmaz. Bu fiyatlarda Acer Predator, Victus, Monster, Dell gibi risklere girmek istemiyorum.

Hocam bende bu bütçelere cihaz bakıyorum. Haftalardır Vector'ü bekliyorum ancak ne stok geliyor ne indirim yetkili satıcıların hepsiyle görüştüm hiçbiri X tarihinde stok gelecek y fiyatta olacak demedi hepsi stoklara geleceği belirsiz diye bilgi verdi. 74K civarına indiği an direkt alacağım Vector'u ancak 1 ay içinde gelmezse şok ta satılan ASUS ROG'u alabilirim onda da 4080 mevcut onunda stok sıkıntı oda olmazsa Lenovo Legion 5 Slim düşünüyorum 4070-Ryzen olan Lenovo'nun soğutma süper Cyberpunk ultrada 50-60 derecede oynatıyor diğer hiçbir cihazda bu sıcaklık değerleri bulunmaz. Bu fiyatlarda Acer Predator, Victus, Monster, Dell gibi risklere girmek istemiyorum.
Merhabalar hocam, bende bu sıralar nh.qlvey.001 modeline bakınıyorum. 65K bütçe için alınabilecek en iyi cihazlardan biri gibi duruyor. Acer Predator serisine uzak durmanızın sebebi nedir? Kronik sorunları varsa ben de başka cihazlara yöneleyim

Merhaba hocam, bende bu sıralar nh. Qlvey. 001 modeline bakınıyorum. 65k bütçe için alınabilecek en iyi cihazlardan biri gibi duruyor. Acer Predator serisine uzak durmanızın sebebi nedir? Kronik sorunları varsa ben de başka cihazlara yöneleyim.

Benim şahsi düşüncemdir öncelikle belirteyim o modellerde sıvı metal iler geliyor şans işi yanlış uygulanmış şekilde geldiği taktirde cihaz çöp olacak hadi diyelim iyi geldi garanti bittikten sonra bakım yapmak gerekecek ancak kimse garanti ederek bakım yapmaz sıvı metal konusunda orası benim kafamda direkt muamma. Ek olarak birkaç yerde cihaz şarj alıyor ama açılmıyor, aşırı ısınıyor, ekran yamuldu tarzı şikayetler gördüm malzeme kalitesi benim içinde önemliydi ondan Acer pek bakmadım forumda konularına bakarsanız sorunu var mı varsa neler yaşamışlar öğrenebilirsiniz.

Benim şahsi düşüncemdir öncelikle belirteyim o modellerde sıvı metal iler geliyor şans işi yanlış uygulanmış şekilde geldiği taktirde cihaz çöp olacak hadi diyelim iyi geldi garanti bittikten sonra bakım yapmak gerekecek ancak kimse garanti ederek bakım yapmaz sıvı metal konusunda orası benim kafamda direkt muamma. Ek olarak birkaç yerde cihaz şarj alıyor ama açılmıyor, aşırı ısınıyor, ekran yamuldu tarzı şikayetler gördüm malzeme kalitesi benim içinde önemliydi ondan Acer pek bakmadım forumda konularına bakarsanız sorunu var mı varsa neler yaşamışlar öğrenebilirsiniz.
65K bütçe ile önerebileceğiniz Intel işlemcili cihaz nedir hocam?

65k bütçe ile önerebileceğiniz Intel işlemcili cihaz nedir hocam?

Hocam Ryzen olsa Lenovo Legion 5 Slim onerebilirdim soğutması beni hayran birakti ustteki yorumumdada belirtmistim konu acar arastirirsiniz kullanici yorumu daha onemli tabii ona gore alirdiniz. Ama eger illa Intel olacaksa 62K ve 73K olan ASUS ROG G16 bakabilirsiniz.

@745396 konuya bekleniyorsunuz hocam. Bir de sizin fikrinizi alalım.

Hocam Ryzen olsa Lenovo Legion 5 Slim onerebilirdim soğutması beni hayran birakti ustteki yorumumdada belirtmistim konu acar arastirirsiniz kullanici yorumu daha onemli tabii ona gore alirdiniz. Ama eger illa Intel olacaksa 62K ve 73K olan ASUS ROG G16 bakabilirsiniz.
Asus ROG G16 ekran, panel, malzeme kalitesi nasıldır ?

Son düzenleme:
@745396 konuya bekleniyorsunuz hocam. Bir de sizin fikrinizi alalım.

ASUS ROG G16 ekran, panel, malzeme kalitesi nasıldır?

Ekran güzel Vector'den kat kat iyi, malzeme kalitesi zaten ASUS kalitesi, içinde 3 fan bulunuyordu yanlış hatirlamiyorsam 2 buyuk 1 küçük fan sogutmasi Vector kadar iyi degil ancak yarışır, kotu yanlarindan biri 4 GB Armoury Crate kullaniyorken cihazda cihaz sapıtıyor herkes 5MB aynı işlevi goren g helper öneriyor, fan sesinden şikayetçi insanlar var ancak forumda onun icin konu açılmıştı RPM degerini sinirlandirarak çözüm bulmuştu arkadaşlar onun harici coil whine mevzusu var orasi biraz karışık.

Ekran güzel Vector'den kat kat iyi, malzeme kalitesi zaten ASUS kalitesi, içinde 3 fan bulunuyordu yanlış hatirlamiyorsam 2 buyuk 1 küçük fan sogutmasi Vector kadar iyi degil ancak yarışır, kotu yanlarindan biri 4 GB Armoury Crate kullaniyorken cihazda cihaz sapıtıyor herkes 5MB aynı işlevi goren g helper öneriyor, fan sesinden şikayetçi insanlar var ancak forumda onun icin konu açılmıştı RPM degerini sinirlandirarak çözüm bulmuştu arkadaşlar onun harici coil whine mevzusu var orasi biraz karışık.
Bu Armoury Crate nedir hocam ?
Ayrıca Coil Whine cidden rahatsız edici mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı