fatihterim_24
Picopat
Daha fazla
Oyun oynamam pek sık evde masaüstü var zaten ağır işleri de bu bilgisayardan yaparım. Bana hafif şık ve güzel performanslı bir sistem lazım.
Haklısınız ama ne bileyim Samsung ekosisteme sahibim iPhone dur Mac falandır kime sorsam alma diyor. Fanı çok az ses çıkaran bir bilgisayar almak istiyorum. Ekran kartı olsun mu bilmiyorum. Hem estetik yok oluyor hem de fişe takmadıkça tam performans vermiyor batarya ömrü kelebek kadar ciddi anlamda sorun.
Hocam kim olsa alma diyen adamlar yazılım yapıyor mu veya bir şirkette çalışıyor mu? Neden sizce büyük şirket çalışanları Mac kullanır veya yazılımcılar Mac kullanır? Konuştuğunuz kişiler muhtemelen sizin oyun performansınızı da göz önünde bulundurmuştur ve haklılar oyun konusunda MacBook'ta sıkıntılı bir durum çünkü oyun bilgisayarı değil ofis bilgisayarlarında ekran kartı olmaz işlemcinin içinde gelen ekran kartı kullanılır eğer oyun oynayacaksanız ekstra ekran kartına ihtiyaç duyarsınız misal veriyorum Mac'te sadece işlemci var RAM var hafıza kartı var oyun bilgisayarlarında ise ekran kartı RAM hafıza kartı var oyun bilgisayarlarının en önemli özelliği zaten ekran kartlarının güçlü olması ancak MacBook'larda bu konu söz konusu değil çünkü ofis için üretildiler eğer ofis için üretilen Windows cihazlara da göz gezdirirseniz ya ekran kartı olmayacaktır ya da fiyatı yüksek olduğu için orta segment (ince cihaz oldukları için güçlü ekran kartlarını soğutamayabilirler diye) ekran kartları bulunur. Sonuç olarak önce kendinize şu soruyu sormalısınız "ben oyun oynayacak mıyım?" bu sorunun cevabı evet ise kesinlikle MacBook almayın ama diyorsanız ki "benim oyunla işim olmaz bilgisayar hızlı hafif taşınabilir pili uzun giden sessiz ve şık bir şey olsun" o zaman MacBook öneririm ve ve ve dediğim gibi Windows'ların en kötü özelliği aldığınız anda fiyatı 70 bin ise 45'e düşecek 2. el piyasasında ancak MacBook'larda böyle bir durum söz konusu değil ve şu an alacağınız MacBook için uzun yıllar boyunca 2.el olarak talep olacağını zaten biliyorum her iPhone gibi o yüzden kendi kararınızı verin milletin ağzına bakarak iş yapmayın kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz hangisini yaparsanız içinize sinecekse ona karar verin (ben kendime oyun oynamak için Monster aldım ve ailemden birisi oyunla işi olmadığı için MacBook kullanıyor ikisi de aynı fiyat)
Takıldığınız soru varsa sorabilirsiniz hangi artıları hangi eksileri olduğu konusunda daha ayrıntılı açıklayabilirim.
Son düzenleme: