hamiltonfedaisi
Decapat
Selamlar, biraz içimi dökeceğim ve deneyimli olanların da yardımına ihtiyacım var. Hayatımın 17 yılını İstanbul'da geçirdim. Oranın sokakları, tarihi, kalabalığı ve havası derken oradan biri oldum aslında. Karakterim, davranışlarım yani kısacası bütün hayatım İstanbul sayesinde şekillenmişti. Kısa bir süre sonra geçim sıkıntıları nedeniyle memleketimize taşınacağız. Memleketime de hayatımda 2-3 kez gittiğimden dolayı ne akrabaları tanırım ne de oranın havasını, ortamını tanırım. Doğup büyüdüğüm sokakları, arkadaşlarımı, abimi, ablamı (evliler) geride bırakacak olmak bana çok koyuyor. 12. sınıf öğrencisiyim ve YKS serüvenimin tam ortasında böyle bir durumun yaşanması da oldukça canımı sıkıyor. Okul hocalarım, arkadaşlarım ve diğerleri bunları geride bırakmak ve tamamen yeni bir ortama adapte olmak gerçekten iğrenç geliyor bana. Herkes "Zaten üniversiteyi başka bir şehirde kazanırsan oraya gideceksin" diyor ama bence bu iki şey tamamen farklı. Bilmiyorum, bu durumu yaşayanlar, doğup büyüdüğü şehri, arkadaşlarını geride bırakanlar varsa deneyimlerini ve işin psikolojik tarafını nasıl atlattıklarını anlatabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: