70 bin TL'ye RTX 4070 Super ekran kartlı sistem önerisi

Mantıksız demeniz de saçma, sizi haklı çıkarmaz.
Senin kullanamayacak olduğun özelliğe ilave para vermen seni haklı çıkarır. ROG MAXIMUS Z790 FORMULA anakarta celeron G6900 işlemci takalım. Sonuçta aynı soket ve takılabiliyor.

Takılabiliyor olması mantıklı olduğu anlamına gelmez.

Senin kullanamayacak olduğun özelliğe ilave para vermen seni haklı çıkarır. ROG Maximus Z790 Formula anakarta Celeron G6900 işlemci takalım. Sonuçta aynı soket ve takılabiliyor.

Takılabiliyor olması mantıklı olduğu anlamına gelmez.

Sırf OC yapamayacak diye bu kadar abartmaya gerek yok, sanki DDR4 DDR5 farkı var arada.

Sırf OC yapamayacak diye bu kadar abartmaya gerek yok, sanki DDR4 DDR5 farkı var arada.
Öyleyse düşünceni belirt, burası forum ve bende forumda fikrini paylaşan üyeyim. Sana göre gereksiz, bana göre kullanamayacak olduğun özelliğe para vermek gereksiz.

Şimdi senin yaptığın gibi ddr5 rame 2 katı para vermek saçma ddr4 ram yarı parasına yazmak gibi olur. Yeterince anlattım.

Öyleyse düşünceni belirt, burası forum ve bende forumda fikrini paylaşan üyeyim. Sana göre gereksiz, bana göre kullanamayacak olduğun özelliğe para vermek gereksiz.

Şimdi senin yaptığın gibi DDR5 RAM'e 2 katı para vermek saçma DDR4 RAM yarı parasına yazmak gibi olur. Yeterince anlattım.

Dostum ölü soket önermen saçma zaten neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum AM5 al ocni de yap daha fazla islemci ve fiyat avantajınıda kullan şahsen ben bu dönemde yurt dışı DDR5 Intel anakart alınmiyorsa (benzer modellerin yurt dışı olunca DDR5 halleri oluyor) gereksiz para kaybı DDR4 RAM'lerin fiyatı zaten artacak ve şu anda bile DDR5 parasına yakınlar.

Dostum ölü soket önermen saçma zaten neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum AM5 al ocni de yap daha fazla islemci ve fiyat avantajınıda kullan şahsen ben bu dönemde yurt dışı DDR5 Intel anakart alınmiyorsa (benzer modellerin yurt dışı olunca DDR5 halleri oluyor) gereksiz para kaybı DDR4 RAM'lerin fiyatı zaten artacak ve şu anda bile DDR5 parasına yakınlar.
Ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın? Konu sahibi intel sistem parçaları atmş, bende K serisi işlemci ile Z serisi anakart daha uygun olur dedim. Ayrıca 14600K'nın render gücü Ryzen 7 serisinden daha fazla.

Bana kalsa AM5 daha mantıklı, Intel'lerin çöp olma fiyaskosu vs var ama 9950x harici Intel daha iyi render işinde.

Profesyonel alanda tercih edilmesinin asıl sebebi ise donanımsal kod çözme işinde rakipsizdi ancak rtx 5000 serisi ile Intel'i sildi geçti.

Ekran kartı ile render alabiliyorsa işlemcinin ne olduğu önemli değil. O zaman AM5 tercih edilebilir.

Bir tavsiye verirken test sonucu, açıklama vs veri paylaşın. Neyse iyi forumlar.

Düzenleme: Chroma Subsampling desteği RTX 5000 serisinde artırılmışken neyin 4000 serisini önerme? AMD - Intel ölü soketti, 5 nesil işlemci destekliyor olayı değil. Daha en başta ekran kartının önemi geçip oyuna göre ekran kartı tavsiyesi yazılmış :D

Ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın? Konu sahibi Intel sistem parçaları atmş, bende k serisi işlemci ile Z serisi anakart daha uygun olur dedim. Ayrıca 14600K'nın render gücü Ryzen 7 serisinden daha fazla.

Bana kalsa AM5 daha mantıklı, Intel'lerin çöp olma fiyaskosu vs var ama 9950X harici Intel daha iyi render işinde.

Profesyonel alanda tercih edilmesinin asıl sebebi ise donanımsal kod çözme işinde rakipsizdi ancak RTX 5000 serisi ile Intel'i sildi geçti.

Ekran kartı ile render alabiliyorsa işlemcinin ne olduğu önemli değil. O zaman AM5 tercih edilebilir.

Bir tavsiye verirken test sonucu, açıklama vs veri paylaşın. Neyse iyi sosyaller.

Düzenleme: Chroma subsampling desteği RTX 5000 serisinde artırılmışken neyin 4000 serisini önerme? AMD - Intel ölü soketti, 5 nesil işlemci destekliyor olayı değil. Daha en başta ekran kartının önemi geçip oyuna göre ekran kartı tavsiyesi yazılmış :D

Screenshot_2025-09-17-20-24-38-264_com.android.chrome-edit.jpg

Ne anlamam gerekiyor sence :D aktif soket mi? Kendiniz 14600k dediniz yine ölü soket ben performansı burada tartışmıyorum soket ölü Intel yeni soketiyle tonla değişiklik yapacak her türlü ölünün ölüsü.

Eki Görüntüle 2575606

Ne anlamam gerekiyor sence :D aktif soket mi? Kendiniz 14600k dediniz yine ölü soket ben performansı burada tartışmıyorum soket ölü Intel yeni soketiyle tonla değişiklik yapacak her türlü ölünün ölüsü.
Render sistemi yüksek oranda profesyoneldir. Yani para kazandırır. RTX 5000 serisine chroma subsampling desteği gelmeden önce neden intel igpu ile render alabilmek için 14900 serisi satıldı? Yayıncılar, YT'ciler niye 12-13-14 serisinden çok geç vaz geçtiler?
Hadi 4070S vs bir şey aldı diyelim (buradaki tavsiyeler üzerine) üstüne aktif soket diye AM5 aldırdın. Sistemi alan arkadaş nasıl desteklenmeyen donanım hızlandırmayı kullanacak? Anlat hadi anlayayım😁

Render sistemi yüksek oranda profesyoneldir. Yani para kazandırır. RTX 5000 serisine Chroma subsampling desteği gelmeden önce neden Intel iGPU ile render alabilmek için 14900 serisi satıldı? Yayıncılar, YT'ciler niye 12-13-14 serisinden çok geç vaz geçtiler?
Hadi 4070s vs bir şey aldı diyelim (buradaki tavsiyeler üzerine) üstüne aktif soket diye AM5 aldırdın. Sistemi alan arkadaş nasıl desteklenmeyen donanım hızlandırmayı kullanacak? Anlat hadi anlayayım😁

Core Ultra serisi :D? En azından bunlar var değil mi oksidasyon sorunlu CPU ailesinin bir üyesi yerine :D 60k RTX 5070 Core Ultra 5 alabilir.

Üstelik bu "ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın?" sorunuza cevap olarak yazdım tartisma gibi bir derdim yok arkadaşın bütçesi hiç yoktan Core ultraya yetecek zaten ;D

Arkadaş burada AMD alırsa zaten 5070 Ti alacak buradaki tavsiyeler üzerine dediğin bu Chroma subsampling mevcut dedin zaten kendinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Core Ultra serisi :D? En azından bunlar var değil mi oksidasyon sorunlu CPU ailesinin bir üyesi yerine :D 60k RTX 5070 Core Ultra 5 alabilir.

Üstelik bu "ölü soket önerdiğimi nereden çıkardın?" sorunuza cevap olarak yazdım tartisma gibi bir derdim yok arkadaşın bütçesi hiç yoktan Core ultraya yetecek zaten ;D

Arkadaş burada AMD alırsa zaten 5070 Ti alacak buradaki tavsiyeler üzerine dediğin bu Chroma subsampling mevcut dedin zaten kendinde.
"though that may be limited to just K and KF-series models if some rumors are to be believed."

Nova Lake yeni sokete geçecek, yani neden ölü Arrow Lake işlemci alsın?😁

Konu sahibinin, ekran kartı ile ilgil en son mesajı:
"4070 Super için 22bin TL fiyat vermişlerdi, garantisinin bitmesine 8 ay daha var kutusu açılmamış. Fiyat performans açısından daha mantıklı geldiği için farklı ekran kartı düşünmemiştim."
700W güç kaynağı yeterli mi peki bu sistem için?
5070Ti alacağını nerede söylüyor? AMD tercih edeceğini nasıl çıkardın?

Ondan sonra da:
Kf işlemci için hangi nakart seçilebilirdi?
Bundan başka da yazmamış. Dediklerine göre intel seçmeye yakın duruyor. Gelir, mesajları okur karar verir, soru sorar anlarım da konu sahibi yazmadan nasıl çıkarabiliyorsun?

Ayrıca oksidasyon sorunu, 2023 başlarında çözüldü. Olmayan sorunu neden var gibi yazıyorsun?

Bütün işlerini halledebiliyorsa ekran kartı ile alabildiği en yüksek ekran kartını almalı, işlemci etkisiz eleman kalıyor zaten. Neyin intel-amd tartışması😁

Düzenleme: kaynak eklendi.

"Though that may be limited to just k and kf-series models if some rumors are to be believed."

Nova Lake yeni sokete geçecek, yani neden ölü Arrow Lake işlemci alsın?😁

Konu sahibinin, ekran kartı ile ilgil en son mesajı:

5070 Ti alacağını nerede söylüyor? AMD tercih edeceğini nasıl çıkardın?

Ondan sonra da:

Bundan başka da yazmamış. Dediklerine göre Intel seçmeye yakın duruyor. Gelir, mesajları okur karar verir, soru sorar anlarım da konu sahibi yazmadan nasıl çıkarabiliyorsun?

Ayrıca oksidasyon sorunu, 2023 başlarında vardı. Olmayan sorunu neden var gibi yazıyorsun?

Bütün işlerini halledebiliyorsa ekran kartı ile alabildiği en yüksek ekran kartını almalı, işlemci etkisiz eleman kalıyor zaten. Neyin Intel-AMD tartışması😁

Düzenleme: Kaynak eklendiç.

Oksidasyon sorunlu islemcilerin hepsi toplatildi mi saniyorsun gecen aylarda i7 14700K çöküyordu sıcaktan sen i5 14600K öneriyorsun Core Ultra yine daha güncel bahane sunuyorsun sadece konu sahibi dememis diyorsunda adamın bütçesi yetiyor yetmese neyine yazayım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı