70 FPS alırken kasma sorunu

alper4455

Hectopat
Daha fazla  
Fifa 16 oynarken 70 fps alıyorum ama kasarak oynuyorum. İşlemcim 96 dereceyi görüyor ama işlemci kullanımı %70 civarında seyrediyor. Ekran kartım ise 86 dereceyi görüyor. Kullanımı ise yer yer %60 ama bazen %98 oluyor. Bu durumda ne yapmam lazım?

Not: ekran kartım quadro 100m OC yaptım. İşlemci ise i7-2620m

Biliyorum sistem çok iyi değil ama oyun bazen çok akıcı oluyor. Çoğunlukla yukarıda anlattığım sorun var.

Bu değerler yüksek. Cihazın garanti durumu yoksa kendin temizle ve termal macununu yenile.
Ayrıca oyun için Vsync'i devreye sokman kasmayı bir nebze azaltabilir.

Bu değerler yüksek. Cihazın garanti durumu yoksa kendin temizle ve termal macununu yenile.
Ayrıca oyun için Vsync'i devreye sokman kasmayı bir nebze azaltabilir.
Termal macunu yenilemeyi bilmiyorum. O yüzden yarın bilgisayarcıya götüreceğim. Bir de vsync devreye girince daha berbat oluyor

Bir yerde darboğaz oluşuyor olabilir. RAM, ekran kartı ve işlemci kullanımı ne kadar? Ona da bakın eğer sıkıntı yoksa oyun HDD'deyse darboğaz yaratabilir.
bu şekilde kardeşim. Ekran kartı kullanımı %98 ama bazen %66 oluyor

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    20,1 KB · Görüntüleme: 229
dar bogaz her sekilde olusa bilir sorun kesin diskte diyemem arastirmak gerek bellek yetmioda olabilir islemci de sikinti cikio olabilir yeterli enerji gitmio olabilir yani sonuc olarak bir yerde dar bogaz olusuyor o belli ama nerde birsey soyleyemem

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı