İnternet sağlayıcım hızımı 50 Mbit'ten 70 Mbit'e çıkardı. Birkaç gün stabil 65-70 alıyorum ama sonra hız 2-3 Mbit'e kadar düşüyor ve modem açıp kapatınca/sıfırlayınca düzeliyor. İki gün sonra yine aynı süreç tekrarlıyor.
İnternet sağlayıcım hızımı 50 Mbit'ten 70 Mbit'e çıkardı. Birkaç gün stabil 65-70 alıyorum ama sonra hız 2-3 Mbit'e kadar düşüyor ve modem açıp kapatınca/sıfırlayınca düzeliyor. İki gün sonra yine aynı süreç tekrarlıyor.
Eki Görüntüle 2449626
SNR margin değerleriniz normal ama hat zayıflamanız çok yüksek. İç tesisat veya port kaynaklı sorun olabilir.
Port değişikliği yaptı sağlayıcı sanırım sorun iç tesisatta, bina 40+ senelik. İç tesisat dediğiniz benim daireme gelen kablolar mı yoksa altyapıdan binaya gelen kablolar mı? Yani sadece benimi ilgilendiriyor yoksa diğer dairelerde dahil mi?
Teşekkürler bir elektrikçi çağırıp yenileticem. Bazı konularda CAT6 kablo diyenler olmuş kablo çekilirken ondan mı yaptırmam gerekir?
CAT6 alıp her iki ucuna da RJ11 çaktırıp iç tesisatını yenileyebilirsin. Bu şekilde daha sağlam olmuş olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.