70 Mbps altyapı kaça kadar destekler?

Hepinize iyi günler öncelikle. Şu an evimizin altyapısına baktığımda 70 Mbps yazıyor. Türk Telekom taahhüdü dolayısıyla marta kadar 16 Mbps sınır ile kullanacağım. TurkNet'e geçmeyi mantıklı buldum. Mart ayında ona geçtiğimde maksimum ne kadar alırım?

Hepinize iyi günler öncelikle. Şu an evimizin altyapısına baktığımda 70 Mbps yazıyor. Türk Telekom taahhüdü dolayısıyla marta kadar 16 Mbps sınır ile kullanacağım. TurkNet'e geçmeyi mantıklı buldum. Mart ayında ona geçtiğimde maksimum ne kadar alırım?

35 alırsınız. TurkNet TT'nin altyapısını kullandığı yerlerde 35 veriyor.

Onun yerine Kablonet'e geçmenizi tavsiye ederim, eğer altyapınız varsa.

O biraz firmadan firmaya değişebiliyor. Bazıları hızın hepsini verebileceğini söylerken bazıları daha az hız vereceğini söylüyor. Ama benim düşüncem 70 Mbps'nin hepsini alabileceğini zannetmiyorum.

35 alırsınız. TurkNet TT'nin altyapısını kullandığı yerlerde 35 veriyor.

Onun yerine Kablonet'e geçmenizi tavsiye ederim, eğer altyapınız varsa.

Kablonet altyapım yok. En ideal şu an TurkNet var galiba hâla. 35'de iyidir Allah bereket versin. Ne diyeyim artık.
TurkNet, TT altyapısı yani VAE üzerinden 100 Mbps hizmet verebiliyor...

İnşaallah öyledir. Mart ayı buraya gelip sonucu kesinleştireceğim o zaman.

TurkNet, TT altyapısı yani VAE üzerinden 100 Mbps hizmet verebiliyor...

Ekstra ücretle veriyor onu. 🙂

Kullandığım için biliyorum. Daha 2 hafta önce Kablonet'e geçtim. Öncesinde yarım yıllık bir TurkNet deneyimim oldu. Altyapım 96Mbps destekliyordu. Ama TT altyapısı olduğu için direkt 35 verdiler.

Maksimum hız içinse 10TL fazladan istiyorlar.

Şu an evimizin altyapısına baktığımda 70 Mbps yazıyor.

Benim altyapım 100 Mbps destekliyordu lakin düne kadar.

Bu değer sürekli sabit bir değer değildir. Maksimum 70 Mbps destekliyorsa ISS size doğrudan 70 Mbps internet tanımlaması yapamaz çünkü hat sürekli kopar veya stabil bir bağlantı sağlanamaz SNR yüzünden.

70 Yerine size en kötü 55-60 Mbps tanımlaması yaparlar. Diyelim hattınıza 60 Mbps tanımlama yapsalar alabileceğiniz hız kablolu bağlantıda 57-58 Mbps çıkar.

Altyapınızın maksimum desteklediği hız maalesef gün içerisinde düşebilir. Bu durumun ana sebeplerinden bir tanesi bina içi tesisatının eski olması, kabloda bulunan ek'in paslanmış/oksitlenmiş olması, kabloda bir ezik oluşması (kapı aralarında kaldığı için, üzerine ağır bir şey düşmesi).
Diğer sebepleri ise;
Ankastre kutusundaki bağlı olduğunuz port.
Bağlı bulunduğunuz saha dolabının abone sayısının artması ya da mevcut abonelerin hız değişimidir.

Şöyle bir problem var. Türkiye'de altyapının çoğu kaliteli olmadığı için 70 mbitin hepsini verdiği zaman paket kaybı ve kopmalar meydana gelebiliyor. Benim altyapım 83 mbit 75 stabil kullanabiliyorum ama bir sokak altımızda 90 mbit desteklemesine rağmen 50 mbit ancak stabil oluyor. Bence 50 mbit alın. Daha sonra artırabilirsiniz. Turknet'in böyle bir olayı var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı