70 Mbps internet Speedtest'te 41 ms gösteriyor

w1nDD

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle teşekkür ederim resimde de gördüğünüz üzere kötü bir internet hızına sahip değilim, fakat ping 41 görünüyor ve oyunlarda da sürekli yükselip azalıyor.
Şu an Vodafone kullanıyorum fiber ve Türk Telekom modemiyle veriliyor bana, bundan önce Türk Telekom kullanıyordum modemin yeri bana uzaklığı modemi kullandığım cihaz oynadığım oyun hiçbir şey değişmedi fakat Türk Telekom kullanırken bu gördüklerinizden daha kötü bir internetle Valorant'ta 25 30 arası pingim var iken şu an 45-90 arası, neredeyse 45 görmüyorum sürekli çok yüksek ve anlık olarak inip çıkıyor, ben Türk Telekom'dayken böyle bir sorun yaşamadım sizce sebebi nedir? Ve nasıl çözebilirim bağlandığım kablolardan tutun her şey aynı olmasına rağmen böyle bir ping farkı var 5GHz kullanıyorum ve kabloyla bağlı değilim.

Ekran görüntüsü 2023-12-21 171436.png

Ping, download veya upload hızından bağımsızdır bu durum modemle alakalı olabilir fakat genelde internet sağlayıcınızla veya altyapınızla ilgilidir.

Teşekkür ediyorum evet Marmara'da değilim ve evet Türk Telekom altyapım var zaten önceden de Türk Telekom kullanıyordum benim yan dairemde oturan arkadaşımla aynı maça girdiğimizde o benden daha az ping alıyor ve onun interneti benimkinden çok daha kötü yani santrale uzaklığından olsaydı eğer o arkadaş benimle aynı ya da daha yüksek ping alırdı ve dediğim gibi önceden Türk Telekom'dayken böyle bir sıkıntım yoktu Vodafone'dan sonra oldu ki aradım operatörü bana bizim pingle alakalı yapacağımız bir şey yok deyip geçiyorlar bir şey bildiklerini sanmıyorum.

Şu an elimde kablom yok ve modem tam olarak kablo çekebileceğim bir yerde değil fakat deneyeceğim umarım sorun modemdedir teşekkür ediyorum.
Ben şu an Türknet kullanıyorum, ilk geçtiğimde benim de ping sorunum vardı 2-3 sene önce. Aradım gerekli kontroller yapıldı ve tıkır tıkır çalışıyor. Türk Telekom Modemi kullanıyorum ve Modem artık sarardı 7 senelik modem beyaz TP-LINK'lerden. Bence sorunun modemde değil. Altyapın Türk Telekom ise bir de onları ara ya da Gene vodafone servis'i ara direkt müşteri servisinden ziyade altyapı servisini aramayı dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı