Şöyle bir şey var öncelikle buna açıklık getirelim. Kullanılan cihazın fan boyu büyüdükçe mutlaka rpm düşer. Fanlar ufaldıkça da ters orantı olarak rpm hızlanır. Aslında burada ölçüt alacağınız şey cihazın kullandığı güç. Hepsi aynı usb den güç aldığına göre, üç aşağı beş yukarı hepsi aynı soğutmayı yapıyordur. Sadece bazı ürünler var usb ile değil, direk prizden gücünü alan. Onları deneme fırsatım olmadı hiç. Belki onlar biraz daha iyi soğutuyordur. Ama daha önceki mesajlarda da dediğim gibi, bunlar sadece para tuzağı. Bilgisayarı alırken soğutmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bir bilgisayar atıyorum maksimum soğutmasıyla 60 dereceye kadar soğutabiliyorsa, sizin aldığınız harici soğutma cihazları bunu daha aşağı çekemiyor. Sizin cihazınızın fanları temizse, macunları yeniyse 0.001 derece bile oynatacağını samıyorum ben harici soğutmanın. Sadece fanların arasında toz biriktiyse, harici soğutma ekstra bir çekiş yada hava üflemesiyle, çok minik bir yardım edebilir. Bu da 1-2 derecenin üzerine çıkmaz.