70 TL Notebook Soğutucusu Önerisi

Şöyle bir şey var öncelikle buna açıklık getirelim. Kullanılan cihazın fan boyu büyüdükçe mutlaka rpm düşer. Fanlar ufaldıkça da ters orantı olarak rpm hızlanır. Aslında burada ölçüt alacağınız şey cihazın kullandığı güç. Hepsi aynı usb den güç aldığına göre, üç aşağı beş yukarı hepsi aynı soğutmayı yapıyordur. Sadece bazı ürünler var usb ile değil, direk prizden gücünü alan. Onları deneme fırsatım olmadı hiç. Belki onlar biraz daha iyi soğutuyordur. Ama daha önceki mesajlarda da dediğim gibi, bunlar sadece para tuzağı. Bilgisayarı alırken soğutmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bir bilgisayar atıyorum maksimum soğutmasıyla 60 dereceye kadar soğutabiliyorsa, sizin aldığınız harici soğutma cihazları bunu daha aşağı çekemiyor. Sizin cihazınızın fanları temizse, macunları yeniyse 0.001 derece bile oynatacağını samıyorum ben harici soğutmanın. Sadece fanların arasında toz biriktiyse, harici soğutma ekstra bir çekiş yada hava üflemesiyle, çok minik bir yardım edebilir. Bu da 1-2 derecenin üzerine çıkmaz.
Katılıyorum soğutmuyor sadece ısınmadan kaynaklanan kasma 3-5 dakika gecikiyor.

bende cooler master notepal u3 plus var bilgisayarım toshiba x70 fanları cıkıs noktasına yerlestirdim 3 ünüde 10 derece fark gördüm beyler. Çok memnunum fandan.

@Mert YILDIZ neye göre, kime göre 10 derece fark oluyor ? Nasıl belirlediniz bu değeri ? Aydınlatın beni lütfen :D

Mesela cs go oynuyorum yada crysis 3 yada herhangi bir oyun elimde toshiba x70 var fanları tam çıkış noktalarına deliklere koyuyorum. Rahat hava akışı sağlıyor. Normalde anlık fps düşmesi olurdu artık olmuyor. Sıcaklığına baktığımda ise normalde 80 e yaklaşan ısınma olurdu. Şuanda 69-73 arasında gta 5 te bile.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı