700.000 TL araç önerisi

Merhaba,
Bütçem tam olarak 700.000 TL bir kuruş daha yukarısına çıkamam. Bu fiyat bandında istediğim bazı kriterler var. Kesinlikle otomatik vites ve 200bin km altında olması. Citroën C4 1.6 e-hdi, Opel Astra J kasa, temiz bulunursa 2013 model üstü i20 1.4MPI.
C4 bildiğim bir araba eskiden bir arkadaşımda vardı geniş konforluydu. Kafamı karıştırsan unsur ise bu motorların türlü türlü çeşidi olması. Örneğin Astra J kasa çok hoşuma gidiyor ama 1.4T mi alınmalı yoksa 1.6 mı yoksa 1.6 CDTI mi? Sizin önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız kafasında olmadığını sayıyorum, Citroën C4 1.6 e-hdi oldukça iyi seçenek, kuzenim 1.6 VTi almıştı, ilk araç olarak, memnundu. Tek sorun satma kısmında oldu, o da fazlasıyla geç satıldı, pek sorun çıkartmamıştı ona iki yıllık kullanımda, aynı şekilde Citroën C4 1.6 e-hdi'da sorun çıkartmaz diye düşünüyorum. Eğer alıp sonrasında hızlı satma fikrindeysen i20 olabilir, uzun süreli kullanımda önerim C4 olur. Farklı öneri istiyorsan da her şey ve bütçe açısından şahsi fikrim temiz Egea 1.3 MJ/1.6MJ olur.

Clio 4 EDC, Crossover bir araç düşünürsen Skoda Yeti DSG (Kavramasını kontrol ettir). Ama bu bütçelerde çoğu otomatik araç risk barındırır, 1 milyona çıksan da barındırır. Aracın bakımlı ve zorlanmamış olması önemli bir kriter.

Merhaba,
Bütçem tam olarak 700.000 TL bir kuruş daha yukarısına çıkamam. Bu fiyat bandında istediğim bazı kriterler var. Kesinlikle otomatik vites ve 200bin km altında olması. Citroën C4 1.6 e-hdi, Opel Astra J kasa, temiz bulunursa 2013 model üstü i20 1.4MPI.
C4 bildiğim bir araba eskiden bir arkadaşımda vardı geniş konforluydu. Kafamı karıştırsan unsur ise bu motorların türlü türlü çeşidi olması. Örneğin Astra J kasa çok hoşuma gidiyor ama 1.4T mi alınmalı yoksa 1.6 mı yoksa 1.6 CDTI mi? Sizin önerileriniz nelerdir?
700 e temiz Astra J zor hocam 1.6 CDTI en sorunsuzu ek olarak 1.3 CDTI bakabilirsin ikisi de sorunsuz 1.6 CDTI da zincir bakımı maliyetlidir bu bir sorun değil lakin. 1.3 CDTI ise 1.3 Multijetdir aynı motordur

700 e temiz Astra J zor hocam 1.6 CDTI en sorunsuzu ek olarak 1.3 CDTI bakabilirsin ikisi de sorunsuz 1.6 CDTI da zincir bakımı maliyetlidir bu bir sorun değil lakin. 1.3 CDTI ise 1.3 Multijetdir aynı motordur

1.3 cdti kuzenimde var. Yıllardır biniyorlar hiç sorun çıkartmadı. Kalkışta araba çok ağır olduğundan bahsetti o yüzden alırsan 1.4 T yada 1.6 CDTI bak demişti. 750 civarında güzel düşük kmler var aslında pazarlıkla istediğim fiyatlara gelebilir diye düşünüyorum. Ek olarak şuan bu aracı çok aşırı beğendim. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...s-b-cam-tavan-k.ayna-g.gorus-1249501179/detay

1.3 cdti kuzenimde var. Yıllardır biniyorlar hiç sorun çıkartmadı. Kalkışta araba çok ağır olduğundan bahsetti o yüzden alırsan 1.4 T yada 1.6 CDTI bak demişti. 750 civarında güzel düşük kmler var aslında pazarlıkla istediğim fiyatlara gelebilir diye düşünüyorum. Ek olarak şuan bu aracı çok aşırı beğendim. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...s-b-cam-tavan-k.ayna-g.gorus-1249501179/detay
1.4T'den uzak durun, biraz nazlı bir motordur. Opel tarafında bence özellikle bütçenize göre dizel tarafından şaşmayın. 1.6 CDTİ motor bütçeyi biraz zorlayabilir fakat 1.3 için uygundur. Ben 1.3'ün performansının yeterli olacağını düşünüyorum, pek sıkıntı yaşamazsınız bence.

Hocam attığınız İ20 linkini şimdi gördüm, boya-değişen takıntınız yoksa olabilir. Yine de kesinlikle detaylı olarak ekspertize baktırın. Lakin daha önce 1.4 İ20 kullanmadıysanız pek bir performans beklemeyin, haberiniz olsun. Otomatik olması da bir tık hızlanmada gecikme yaratabilir fakat motor sorunsuzluk abidesi; atmosferik, ustası-parçası çok.

Son düzenleme:
fakat motor sorunsuzluk abidesi
Boya değişen takıntım yok. Ekspertiz zaten kesinlikle gerekli şasi podye airbag gibi ağır unsur olmayan şeyleri göz ardı edebilirim. Hız konusunda da öyle çok fazla performans meraklısı değilim. Üzmeyecek kadar gitsin yeterli benim için ve sağlam bir motor olduğunu çok duydum o yüzden alıcısı da fazla olduğundan bu tarafa yöneldim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı