700-800 TL R5 5600X soğutucu önerisi

usebatu

Centipat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Genelde 1080p oyunlar oynadığım için stok soğutucu ile 85 dereceleri gören R5 5600X e soğutucu arıyorum. İlk aradığım özellik soğutucuyu takmak çok zor olmazsa sevinirim. Kasamın üst kısmında 2 adet 120mm fan boşluğu var sıvı soğutma da olur hava soğutma da önerilerinizi bekliyorum. Bütçe olarak üste doğru değil de alta doğru inersek daha iyi olur, teşekkürler.
 
Kullandığın kasa nedir?

6 yıllık kasam vardı bütçem az olduğu için Everest titan Rampage kullanıyorum şu anda.

Linki bu 2013 de almıştım galiba üstünde 2 tane boş fan var.
 

Aklıma bu geldi işine yarar keza üstte ki arkadaş da farklı bir model söylemiş aynı markanın oda olur bunun dışında sıvı soğutma olarak bir önerim olurdu ancak fiyatı baya artmış bütçeni artırabilir isen öneririm.


360mm ile arasında 3-5 derece oynuyor, tabii kasan 280mm sıvı soğutma destekliyormu bilmiyorum 140mm fan desteği var ama radyatör kalın fanları kasanın üstünden takabilir isen belki olur.
 
Dediğin kasa buysa kargo dahil 700 ₺ 240 mm Enermax sıvı soğutucu alabilirsin.

Teşekkür ederim şimdi benim 2 ufak sorum var da. İlk olarak 120x2 olunca 240mm mi oluyor fan boyutu toplanarak mı isimlendiriliyor doğru anladıysam. 2. olarak da montajı kolaylık açısından nasıl sizce hiç sıvı soğutma montajlamadım da, teşekkürler.
 
Evet soğutucuda iki fan yan yana takıldığı için 240 MM deniyor. Üçlüsüne de 360 MM deniyor. Montajı elin bu tip işlere yatkın değilse yatkın birisinden yardım alıp halledebilirsin. Kutu içeriğindeki neyi nasıl yapacağını gösteren kitapçık vardır. Olmadı alttaki Youtube montajını izler aynısını yaparsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı