Değerli Technopat ailesi 700 TL bütçem var. Yaza sistem toplayacağım dolar artmaya başladı o yüzden şimdi işlemci + anakartı alayım diyorum. Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör: 

Değerli forumdaşım cevabın için teşekkür ederim. Öncelikle benim amacım 1080p medium ayarlarda oyun oynamak ikinci el 1050 ti veya Gtx 960 düşünüyorum.Ekran kartı olarak ne almayı planlıyorsun? Ona göre öneri verelim.
Cevabınız için teşekkürler. Hocam 2. nesil i7 işlemciler güncelliğini yitirdi. Ryzen3 1200 düşünüyordum. R5 1600 14 nm 2. el işlecide alabilirim.H61M Anakart ve 2.Nesil i7 işlemci al RX580'e kadar beslersin.
Hocam Ryzen 5 12nm ile 14nm arasındaki performans farkı ne kadar?R3 1200 ve B450M S2H alıp sonradan işlemci güncellemesi de yapılabilir fakat ben 300 TL daha biriktirilip R5 1600+ B450M S2H alınması taraftarıyım.
R3 1200 artık yetersiz. RX570'le bile darboğaz yapar işlemciye yüklenen oyunlarda.
12nm olan yeni revizyon, bir nevi R5 2600 olarak düşünebilirsiniz. Artırılmış çekirdek performansı, birkaç teknik özellik (Çok hakim değilim onlara), farklı stok fan vb.
Bildiğiniz 2600 işte. Aralarında çok çok az fark var. İsterseniz şu videoya göz atın:
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.