700 TL bandında kaliteli klavye önerisi

Membranlar maalesef riskli artık hocam. Eskisi kadar kaliteli üretilmiyorlar.

Bundan önce sessiz bir mekanik klavye denemiştim. Fakat switch sesi değil, tuşun klavyenin gövdesine çarpıp oluşturduğu o ses beni rahatsız etti. Benim klavyeye mahsus bir şey olup olmadığını anlamak için bir mağazaya gidip HyperX ve Logitech gibi markalarında red, brown switch klavyelerine baktım ve dediğim olayı yaşadım. Kısacası membran daha sessiz bir deneyim sağlıyor. Redragon K509 Dyaus alınabilir mi peki ? Bir ara forumda öneriliyordu diye hatırlıyorum fakat stoğu bitince ortalıktan kayboldu.

Hocam bahsettiğiniz sesi gideren bir çok hazır modlu klavyeler var veya bu modlamayı siz de biraz araştırıp yapabiliyorsunuz. Mesela bahsettiğiniz tabana çarpma sesini gasket ve içi dolgu malzemeli klavyelerde hemen hemen hiç yaşamıyorsunuz. Hatta lube yapılmış yani yağlanmış switch'ler de daha az ses çıkarır. Buna bir de keycaps kalitesi ve modeli falan da dahil oluyor. Klavye kasasının metal veya plastik olup olmaması da. Yani ya uygun fiyatlı hot-swap bir klavye alıp siz modlayacaksınız ya da daha pahalı ve sesi sizi tatmin edebilecek klavyelere yöneleceksiniz. Her iki şekilde de bütçenizi daha da artırmanız iyi olacaktır. Membran klavyeler uzun zamanlı kullanımda çok memnun etmeyebiliyor. Ayrıca mekanikteki oyun performansını da tam anlamıyla her zaman alamayabiliyorsunuz.

Hocam bahsettiğiniz sesi gideren bir çok hazır modlu klavyeler var veya bu modlamayı siz de biraz araştırıp yapabiliyorsunuz. Mesela bahsettiğiniz tabana çarpma sesini gasket ve içi dolgu malzemeli klavyelerde hemen hemen hiç yaşamıyorsunuz. Hatta lube yapılmış yani yağlanmış switch'ler de daha az ses çıkarır. Buna bir de keycaps kalitesi ve modeli falan da dahil oluyor. Klavye kasasının metal veya plastik olup olmaması da. Yani ya uygun fiyatlı hot-swap bir klavye alıp siz modlayacaksınız ya da daha pahalı ve sesi sizi tatmin edebilecek klavyelere yöneleceksiniz. Her iki şekilde de bütçenizi daha da artırmanız iyi olacaktır. Membran klavyeler uzun zamanlı kullanımda çok memnun etmeyebiliyor. Ayrıca mekanikteki oyun performansını da tam anlamıyla h⁰er zaman alamayabiliyorsunuz.
Bahsettiğiniz gasketli, içi dolgulu, ve switchleri lubeli olan bir klavye kullandım fakat yine tatmin etmedi. Performans olarak membranlar daha iyi hissettiriyor bence. O mekaniklerde tuşlara basma çok yumuşak olduğundan bazen bastığımı algılayamıyordum, kısaca bana fazla yumuşak geliyorlardı. Ve uzun kullanımda switchlerin bozulma ihtimali var. Membranlarda switch durumu olmadığı için kırılma vs. olmaz ise tuş basmama gibi ihtimaller olamaz. He membran dışında şu laptop klavyesi gibi olan klavyelerden de kullanabilirim, o tarz bir klavye önerisine de açığım. Sanırım ondakilere scissor switch deniyor.

Hocam çoğu membran'ın 1000hz raporlaması yok. Ayrıca Tactile dediğimiz bastığınızda hissettiğiniz ama yine de ses çıkarmayan Switch'ler de var. Membranlarda genelde tuşların basım hissiyatı zamanla değişiyor. Tul ve onun oturduğu yuva zamanla sürtünmeden midir nedir sertleşmeye veya gıcırdamaya başlayabiliyor. Laptoplar gibi ciklet olanları ben de çok seviyorum aslında. Ama aynı hissiz basım hissiyatını alacaksınız onlarda. Şu anda maalesef kendimden emin önerebilecğeim bir membran model yok. Ama şu ürün grubu hiç de fena değil. Birkaç incelemesini izlemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı