700 TL IPS Monitör Önerisi

WîndofNîght

Hectopat
Daha fazla  
Maksimum 700₺ bütçe var. 1080p ve 24" civarlarında düşünüyorum. Almışken IPS alayım diyorum. 60 veya 75 Hz planlıyorum. 75 Hz için fazla para vermek istemiyorum, 60 Hz monitörü 75 Hertz'e çıkaracağım. 1280*1024 kaç yıllık monitörümle bile yapabiliyorsam diğer monitörlerde de ișe yarar diye düşünüyorum. Aşağıdakileri düşünüyorum, farklı tavsiyelere açığım.

Bence Samsung'u tercih edebilirsiniz.

LG 22MK430H (24"modeli de var, 22 yerine 24 yazarsan çıkar.) öneririm. 400H modeli ile karıştırmayın, o model 1 ms ve TN panel kullanıyor. Dediğim ise 5 ms ve IPS. Ben de şu anda kullanıyorum, FreeSync mevcut. Güzel görüntü veriyor. Ancak monitör ayarında Response Time için 3 seçenek var (Normal, Fast, Faster şeklinde) ve Faster'ı seçince görüntü bozuluyor. Normal modunda kullanıyorum ve sıkıntısını görmedim.

Kavisli ekran için en az 27" öneriyorlar. FPS oyunları oynarken herhangi bir avantaj veya dezavantajı oluyor mu?

Kavisli ekran için en az 27" öneriyorlar. FPS oyunları oynarken herhangi bir avantaj veya dezavantajı oluyor mu?
Dezavantaj yok. Avantaj olarak gözleri yormuyor. Yani köşelere bakmaya zorlamıyorsun gözlerini. Olay tam da bu şekilde. İnsan gözü açılı şekilde görüyor ve monitörün eğimi bu açıya tam uyuyor. Bu sayede köşelere bakarken gözler yorulmuyor. Birde şunu söylemeliyim. Curved'dan sonra düz monitöre bakınca gözlerim aşırı ağrıyor.

Bütçemi biraz daha arttırabilirsem bakacağım hocam, teşekkürler.
Neredeyse çerçevesi olması çok hoș ama bütçemi așıyor ve biraz da küçük geldi açıkçası.
Ürün IPS değil VA panelmiș. Renkleri tatmin edici düzeyde mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…