700 TL PSU önerisi

SorryMyLife

Kilopat
Sistemim aşağıda mevcut, 550 veya 650 PSU arıyorum. Şu anki PSU oyunlarda yük altında tık sesi çıkartıyor. Mouse hareket ettirdiğimde bile tetikleniyor bu ses anlamadım. Değiştirmek istiyorum ne önerirsiniz? Ekran kartım 6500XT.

Ekran kartı : 6500XT | İşlemci : INTEL Core i5-11400F 2.6GHz | Anakart : ASUS TUF GAMING B560-PLUS | Ram : HYPERX 16GB (2x8GB) Fury RGB 3200MHz CL16 DDR4 | SSD : KINGSTON 500GB A2000 NVMe M.2 | PSU : ASUS TUF GAMING 550B 550W 80+ Bronze | Kasa : ASUS TUF GAMING GT301 RGB

Dııt sesi mi hocam? Hocam siz bence kabloyu takıp çıkartın bu sorun kablonun yeteri kadar iyi oturmamasından kaynaklanıyor olabilir ben yaşadım ses sisteminde sürekli rahatsız edici sesler çıkartıyor.

Dııt sesi mi hocam? Hocam siz bence kabloyu takıp çıkartın bu sorun kablonun yeteri kadar iyi oturmamasından kaynaklanıyor olabilir ben yaşadım ses sisteminde sürekli rahatsız edici sesler çıkartıyor.
Oyundayken esc veya alt-tab yaptığımda geliyor bu tık sesi anlayamadım. mouse oyunun menülerinde gezdirincede aynı ses mevcut...ama power supply tarafından geldigine eminim. kablolarını çıkartıp takmayı deniyeceğim. teşekkürler
Corsair CV550, bütçenizi artırabillirseniz bu şekilde. Artıramazsanız en kötü ihtimalle Adata XPG Pylon 550 öneriyorum. Bu fiyatta maalesef bulduğum kaliteli güç kaynakları bunlar.
teşekkürler hocam. uzun süre ve kalite bir psu tercih edecegim. corsair uyguna bulabilirsem alacağım.
cougar ve xpg farkı nedir uzun ve kaliteli bir psu arayışındayım.

Oyundayken ESC veya Alt Tab yaptığımda geliyor bu tık sesi anlayamadım. Mouse oyunun menülerinde gezdirincede aynı ses mevcut...ama Power Supply tarafından geldigine eminim. Kablolarını çıkartıp takmayı deneyeceğim. Teşekkürler

Teşekkürler hocam. Uzun süre ve kalite bir PSU tercih edecegim. Corsair uyguna bulabilirsem alacağım.

Cougar ve XPG farkı nedir uzun ve kaliteli bir PSU arayışındayım.

İkisi de iyidir. XPG birazcık daha iyi.

Cougar ve XPG farkı nedir uzun ve kaliteli bir PSU arayışındayım.

Kolları sıvadım, başlıyoruz. :)

XTC 600:
  • Ana kapasitör olarak 105C Japon kapasitörler var, güzel.
  • Standart korumalardan sadece biri eksik, OTP (yüksek sıcaklık koruması). PSU bileşenleri yüksek sıcaklıklara ulaştığında sistem kapanır. Ama zaten OPP (yüksek yük/güç koruması) olduğu için oradan sıcaklık korumasını aratmayacaktır.
  • Aktif PFC çoğu PSU'da olduğu gibi bunda da var, güzel.
  • 12v kanalından (ekran kartı ve işlemcinin beslendiği kanal) 600W'ın 588W'ını verebiliyor ki bu seviye için iyi denilebilir. Tam güç verse daha iyi olurdu tabii.
  • Topoloji vs bilgisi bulamadım, DC to DC vardır ama LLC yoktur tahminimce. DC to DC topoloji doğru akımdan doğru akıma olan dönüştürme biçimi, alternatif akımdan doğru akıma (AC to DC) dönüştürme PSU'larda daha düşük bir standarttır.
  • Verimlilik 80+ zaten, 86%'ya kadar varabiliyor.
Pylon 550:
  • Bronz sınıfı DC to DC topoloji var, LLC göremedim.
  • Standart korumaların hepsi tam, 2 tane de ek koruması var (SIP [ani akım koruması], NLO (yüksük çalışma])
  • 12v kanalı 546/550, XTC 600'de 588/600. XTC'nin 12v kanalı daha güçlü ancak Pylon'un 12v kanalı daha verimli.
  • 80+ Bronze sertifikalı, XTC 600'e karşı en büyük artılarından.
  • Aktif PFC var.
  • 3 yıl garanti var, bu seviye bir PSU'da 5 yıl beklerdim.

Kolları sıvadım, başlıyoruz. :)

XTC 600:
  • Standart korumalardan sadece biri eksik, OTP (yüksek sıcaklık koruması). PSU bileşenleri yüksek sıcaklıklara ulaştığında sistem kapanır. Ama zaten OPP (yüksek yük/güç koruması) olduğu için oradan sıcaklık korumasını aratmayacaktır.
  • Aktif PFC çoğu PSU'da olduğu gibi bunda da var, güzel.
  • 12v kanalından (ekran kartı ve işlemcinin beslendiği kanal) 600W'ın 588W'ını verebiliyor ki bu seviye için iyi denilebilir. Tam güç verse daha iyi olurdu tabii.
  • Topoloji vs bilgisi bulamadım, DC to DC vardır ama LLC yoktur tahminimce. DC to DC topoloji doğru akımdan doğru akıma olan dönüştürme biçimi, alternatif akımdan doğru akıma (AC to DC) dönüştürme PSU'larda daha düşük bir standarttır.
  • Verimlilik 80+ zaten, 86%'ya kadar varabiliyor.
Pylon 550:
  • Bronz sınıfı DC to DC topoloji var, LLC göremedim.
  • Standart korumaların hepsi tam, 2 tane de ek koruması var (SIP [ani akım koruması], NLO (yüksük çalışma])
  • 12v kanalı 546/550, XTC 600'de 588/600. XTC'nin 12v kanalı daha güçlü ancak Pylon'un 12v kanalı daha verimli.
  • 80+ Bronze sertifikalı, XTC 600'e karşı en büyük artılarından.
  • Aktif PFC var.
  • 3 yıl garanti var, bu seviye bir PSU'da 5 yıl beklerdim.
hocam çok sağolun pylon da karar kılıcam sanırım. teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı