700 TL'ye RX 570 alınır mı?

RamizKaraeski17

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba forumda birçok konu açılmıştır fakat ben de açamadan edemedim.
i5-4590 işlemcim var GTX 960 ekran kartımı sattım ve üstüne para ekleğerek 700TL'ye evime yakın bir yerde satılan yaklaşık 3 senelik, kutusu, faturası olmayan fakat minigte kullanılmamış ve tamir görmemiş(satıcının yalancısıyım) halihazırda sisteme takılı Gigabyte Aorus RX 570 4 GB buldum. Kafama da yattı açıkçası almayı düşünüyorum zaten sıkıntı olursa yakınız. Sizce de özellikle insanların 2.el ekran kartlarına doları bahane ederek yüksek fiyat istediği bu dönemde alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin bir dille alın veya almayın demek bence yanlış olur. Kartı almadan önce bir kaç program ile benchmark testine sokun.

Hayır alınmaz. O kartın ederi 550-600 TL'dir. 700 TL civarına temiz RX 580 bulunabilir, sırf yakınınızda diye bulaşmanızı önermem. Ne garantisi var nede kutusu, mining yapıldığının işaretçisi. Bir insan kutusunu neden kaybeder ki? Hadi onu geçtim neden faturası olmaz? Bit eniği olduğu açık ve net.

Ben aldım 1-2 saat önce ve heaven Benchmark 4.0 testini yaptım YouTube'da izlediğim bir ikinci el mining kart inceleme videosunda özetle FurMark açıkken GPU-Z ile deneyin testere gibi bir görüntü oluşuyorsa sıkıntı diyordu altta benim heaven 4.0 ile denerken ortadayken ve sonda oluşan görüntüyü paylaşıyorum.
Bana pek iç açıcı gelmedi siz ne dersiniz?

22.gif
SON.gif

Ayvayı yemiş bu kart, uzak durun. Saatli bomba misali belli bir süre sonra kendi fişini çekmeye çok müsait gibi duruyor. Kart, dengesiz güç şartları altında ya çok hor kullanılmış ya da mining gibi işlemlere maruz kalmış olma ihtimali çok yüksek. Sıkıntı üstüne sıkıntı yaratacak bir pozisyonda kısacası. Para verseler bana, bu kartı almam açıkçası. Nvidia tarafına yönelin derim ekran kartında ayrıca, kafanız daha rahat olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı